Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Compliance Manager till HSB Riksförbund

Är du en kommunikativ och lösningsorienterad jurist med erfarenhet av att arbeta inom Compliance? Värdesätter du en ansvarsfull arbetsgivare som sätter fokus på arbetsmiljö och gott ledarskap? Vill du utvecklas tillsammans med ett kompetent och engagerat team?

Då kan rollen som Compliance Manager på HSB Riksförbund vara något för dig!

Rollen som Compliance Manager

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. I rollen som Compliance Manager på HSB Riksförbund kommer du att ha ett helhetsansvar för policyinsamling, riskanalyser, åtgärder, utbildning och implementering. Du kommer även att vara dataskyddsansvarig för HSB Riksförbund. Ett annat spännande och utvecklande uppdrag som kommer att ingå i din roll är att medverka och vara medlem i HSBs gemensamma visselblåsar funktion. I din roll som Compliance Manager kommer du att ingå i avdelningen Juridik och medlem med cirka 17 kollegor och rapportera direkt till chefsjuristen och styrelsen.

Några av dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara: 

  • Ansvara för HSBs policysamling “HSBs ansvar”.
  • Ingå i HSBs gemensamma visselblåsar funktion.
  • Dataskyddsansvarig och stötta verksamheten med bland annat e-learning och stödmaterial.
  • Ge råd och stöd till organisationen för att möjliggöra en god efterlevnad av lagar, regler, interna policys och riktlinjer.
  • Upprätta och förvalta policyer, riktlinjer, rutiner och andra styrande dokument för vår verksamhet.
  • Inom ramen för ditt ansvarsområde stötta HSB Riksförbunds dotterbolag.
  • Rapporteringsansvarig direkt till styrelsen.

Din bakgrund

För att känna dig trygg i din roll och trivas med arbetsuppgifterna tror vi att du har en juristexamen och några års arbetslivserfarenhet, gärna inom Compliance. Kanske arbetar du redan idag i en större verksamhet eller på en byrå med fokus på frågor inom Compliance och Dataskydd. Tidigare erfarenhet av arbete inom en medlemsstyrd organisation är meriterande.

Din personlighet

Vi tror att du är en prestigelös, nyfiken och kommunikativ person som gillar att nätverka och värdesätter samverkan. Det är viktigt att du har en pedagogisk förmåga att förenkla och förmedla komplexa juridiska frågor för icke-jurister och förmåga att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer med människor i din omgivning. Förändring, förbättring och utveckling är en naturlig del av ditt DNA. Din roll kräver ett gott självledarskap med förmågan att hålla en god struktur och att driva frågor framåt för att åstadkomma resultat.

Vårt erbjudande 

Hos oss på HSB får du använda din drivkraft och bidra till samhällsutveckling och göra skillnad på riktigt. Vi ger dig ett stort utrymme för eget ansvar med möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. För oss är det viktigt med balans mellan privat- och arbetslivet med fokus på flexibelt arbetssätt. Våra kärnvärden, Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan genomsyrar vårt sätt att bemöta varandra på arbetet. De förmåner som vi erbjuder våra medarbetare är både konkurrenskraftiga och attraktiva.

Om företaget 

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. Vi ägs av våra cirka 670 000 medlemmar och styrs inte av den kortsiktiga vinsten, utan av medlemmarnas intressen. Tillsammans utvecklar vi boendet i hela Sverige. Läs mer om oss här: https://jobb.hsb.se

HSB Riksförbund ska stärka vår idé och skapa värde för HSB-föreningarna och dess medlemmar, utveckla HSBsgemensamma varumärke samt stärka HSBs roll i samhället.

Avdelningen juridik och medlems uppdrag är att stärka medlemsvärdet, öka synligheten och säkerställa ägarstyrning samt erbjuda ägarstöd till HSB-föreningarna och HSBs bolag. Detta gör vi främst genom ombudsverksamhet, juridisk telefonrådgivning, utbildning, och genom stöd till regelefterlevnad och samhällspåverkan.

Har vi väckt ditt intresse?

Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer kommer att ske löpande, och tjänsten tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan HSB Riksförbund och kandidaten.

HR Commitment Executive Search är vår rekryteringspartner i denna rekrytering, så tjänsten går även att söka via www.hrcommitment.se Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10 eller Saga Ahlgren på +46 (0)70-003 03 07.


Dela sidan:
Skriv ut: