Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Förvaltningsjurist – Institutet för mänskliga rättigheter

Om Institutet för mänskliga rättigheter

Vill du bidra till att främja säkerställandet av mänskliga rättigheter i Sverige? Då finns nu en unik möjlighet att vara med och bygga Sveriges oberoende myndighet för att främja säkerställandet av mänskliga rättigheter.

Vi på Institutet för mänskliga rättigheter följer, undersöker och rapporterar om hur de mänskliga rättigheterna respekteras och förverkligas i Sverige. Institutet för mänskliga rättigheter inrättades 1 januari 2022 efter ett riksdagsbeslut och myndighetens verksamhet är under uppbyggnad. Institutet ska verka i enlighet med de så kallade Parisprinciperna, vilka utgör internationell standard för nationella institutioner för mänskliga rättigheter. Som medarbetare får du arbeta för viktiga värden i en organisation där dialog och engagemang värderas högt. Institutet leds av en styrelse med en direktör som ansvarar för verksamheten på kontoret som ligger i Lund.

Om jobbet som förvaltningsjurist

Institutet för mänskliga rättigheter befinner sig i en uppbyggnadsfas. Arbetet kommer att präglas av en fortlöpande och nära dialog med såväl kollegor inom myndigheten som med andra myndigheter och aktörer. För att trivas hos oss bör du vara drivande, samarbetsinriktad, flexibel och fungera i en föränderlig miljö.

Du kommer att ge förvaltningsrättsligt stöd till myndighetens ledning och stå för den löpande juridiska rådgivningen på myndigheten i dessa frågor. Du kommer att delta i myndighetens arbete med att utveckla riktlinjer, rutiner och arbetssätt. Du kommer också att ansvara för juridisk granskning och uppföljning av avtal, vara ett stöd i samband med offentliga upphandlingar, samt för institutets registratur.

Institutet eftersträvar en mångfald av kunskaper och erfarenheter bland institutets medarbetare. Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla. Vi är i dagsläget ett tjugotal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Mobilvägen 10 i Lund, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Har du skyddade personuppgifter ber vi dig meddela detta till den HR-specialist som står angiven ovan så att vi kan hantera dina personuppgifter korrekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av att

 • hantera och utreda förvaltningsrättsliga frågor,
 • utveckla, ta fram och bidra till implementering av policyer, rutiner och arbetssätt i offentlig verksamhet,
 • hantera och ge råd som rör personuppgiftsbehandling,
 • hantera och ge råd som rör offentlighet och sekretess,
 • hantera avtals- och upphandlingsrätt,
 • ge juridiskt stöd i förvaltningsfrågor till medarbetare i verksamheten,
 • hantera och ge råd som rör informationssäkerhet,
 • arbeta i team och ser det som självklart att bidra till verksamhetens relationer och utveckling.

Du har följande kvalifikationer

 • juristexamen,
 • minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av juridiskt arbete, varav minst 3 års aktuell erfarenhet inom offentlig förvaltning av det slag som beskrivs ovan,
 • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig förvaltning samt genomförd notarietjänstgöring,
 • erfarenhet av arbete inom området mänskliga rättigheter och då gärna från juridiskt arbete inom området i Sverige eller internationellt,
 • erfarenhet av och/eller engagemang inom civilsamhället,
 • kunskaper i ett eller flera av de nationella minoritetsspråken, det svenska teckenspråket och/eller ett eller flera andra språk.

Du ska ha följande förmågor

Du kommer att arbeta med komplexa och varierande frågor och du behöver ha en god analytisk och problemlösande förmåga. Du är engagerad, tillmötesgående och kvalitetsmedveten och kan få saker uträttade både snabbt och noggrant. Vi söker dig som självständigt kan strukturera ditt arbete och ta egna initiativ. Det är nödvändigt att kunna ta eget ansvar för att driva arbetet framåt inom ramen för uppdraget och att i det visa gott omdöme genom förmåga att ta ställning till vad som kan behöva stämmas av och förankras. Vidare kräver arbetet förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya arbetsområden, arbeta med olika arbetsuppgifter och prioritera om utifrån en given situation. Att samarbeta bra internt och externt för att lösa uppgifter och tycka om att skapa och upprätthålla nya kontakter är en förutsättning för att vara framgångsrik i uppdraget.

Du behöver också visa på hög integritet och gott omdöme samt kunna förhålla dig till att myndigheten är i en uppbyggnadsfas och att organisation, arbetssätt och arbetsinnehåll kan komma att förändras över tid.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga förmågorna.

Övrigt

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Cecilia Gabrielsson

Rekryteringskonsult, Adecco

073-684 79 27

cecilia.gabrielsson@adecco.se

Magnus Carlsson

OFR/S

040-664 23 91

magnus.carlsson@st.org

Anna Rosenmüller Nordlander

Saco-S

046-287 39 09

anna.r.nordlander@mrinstitutet.se

Du ansöker senast 2023-01-01 genom att klicka på knappen nedan.

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: