Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Dataskyddsombud till centralt team

Koncernkontoret, Koncernstab Kansli och säkerhet, Enhet Juridik

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi dataskyddsombud till centralt dataskyddsteam med placering på Enhet Juridik inom Koncernkontoret. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Brinner du för dataskyddsfrågor och vill vara med och hitta lösningar på utmaningar som digitaliseringen innebär för hälso- och sjukvården? Vill du jobba tillsammans i ett team av dataskyddsexperter med att bygga upp en central funktion för dataskyddsombud till stöd för hela Västra Götalandsregionen? Då ska du söka dig till oss.

Som en del i att stärka dataskyddsarbetet i Västra Götalandsregionen inrättar vi nu ett centralt team av dataskyddsombud på Enhet Juridik på Koncernkontoret. Teamets planerade storlek utgörs av fem heltidstjänster. Vi söker nu fler medarbetare att arbeta tillsammans med oss i dataskyddsteamet. Teamet kommer att arbeta som dataskyddsombud för de olika myndigheterna inom Västra Götalandsregionen, bland annat åt sjukhusen i regionen.

Arbetet som dataskyddsombud innebär att du ska övervaka att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt hos myndigheter inom Västra Götalandsregionen och informera och ge råd inom organisationen om dataskyddsförordningen och angränsande regler.

I rollen som dataskyddsombud kommer du att vara delaktig i att utforma och organisera Västra Götalandsregionens framtida arbete med dataskyddsfrågor.

Som en del av dataskyddsteamet kommer du att samarbeta tätt ihop med övriga dataskyddsombud. Du kommer också att arbeta nära Västra Götalandsregionens jurister. På Enhet Juridik där du är placerad arbetar utöver dataskyddsombuden ca 10 regionjurister med olika expertområden. Det möjliggör ett kollegialt utbyte och sammanhang för kompetensutveckling och samordning av juridiskt expertstöd.

Vad kan vi erbjuda dig?

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Du får möjlighet att vara med och bygga upp vår nya centrala funktion för dataskyddsombud och arbeta med komplexa digitaliseringsprojekt som har stor betydelse för samhället tillsammans med andra kompetenta medarbetare inom olika professioner. Du kommer att möta ett omväxlande arbete kopplat till regionens varierande uppdrag i olika verksamheter.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av självständigt arbete inom det aktuella området samt relevant utbildning inom exempelvis juridik, informationssäkerhet, systemvetenskap, eller arkiv. Du ska ha goda kunskaper om dataskyddslagstiftningen och relevant kunskap om informations- och IT-säkerhet. Vi ser gärna att du är pedagogisk och van att utbilda kollegor och organisationer i dataskyddsfrågor.

Det är meriterande om du har varit dataskyddsombud och har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.

Som person är du initiativrik och drivande med hög integritet. Du har förmåga att arbeta systematiskt och självständigt med organisatoriska och strukturella frågor och kan prioritera för att lösa uppdraget på ett effektivt sätt. Samtidigt är du en teamplayer som arbetar prestigelöst i samarbete med andra, har ett lösningsorienterat förhållningssätt och kommunicerar på ett förtroendefullt sätt i olika sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Arbetet innebär resor främst inom Västra Götalandsregionen.

Läs om våra förmåner: Förmåner – Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Klicka här för att ansöka

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Vänersborg, Borås eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/510
Kontakt
Lina Kolsmyr, chefsjurist, 072-2103283
Facklig företrädare
Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
SACO: Git Olofsson, 072-2063558
Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-05


Dela sidan:
Skriv ut: