Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist med fokus på dataskydd och avtal till kyrkokansliet i Uppsala

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Rättsavdelningen på Svenska kyrkans nationella nivå stärker sin verksamhet och söker fler jurister. Den allmänjuridiska enheten söker nu dig med erfarenhet av juridisk rådgivning som vill ta sig an en bred och omväxlande roll, främst med fokus på våra dataskydds- och avtalsfrågor.

OM RÄTTSAVDELNINGEN

Rättsavdelningen stödjer Svenska kyrkans styrelse på nationell nivå, kyrkostyrelsen, och de övriga avdelningarna inom kyrkokansliet (kyrkostyrelsens kansli), som man också tillhör. Avdelningen leds av rättschefen och består av tre enheter, varav en är den allmänjuridiska enheten som består av 11 jurister under ledning av en enhetschef.

Vi sitter i ärkebiskopsgårdens historiska miljöer i centrala Uppsala och kan erbjuda en stimulerande arbetsmiljö med högt tempo och trevliga kollegor.

OM DIN ROLL OCH DINA ARBETSUPPGIFTER

Den allmänjuridiska enheten lämnar bland annat juridisk rådgivning till kansliets övriga tio avdelningar och verksamheter, inklusive viss verksamhet i andra länder samt i viss omfattning råd och stöd till andra juridiska personer inom Svenska kyrkan. Uppgifterna inkluderar rådgivning inom bland annat områdena avtalsrätt (inklusive it-rätt), dataskydd/personuppgiftshantering, successionsrätt, fastighetsrätt, entreprenadjuridik och upphovsrätt. Vid enheten finns också kansliets dataskyddsombud och ansvaret för kyrkokansliets visselblåsarfunktion.

Din huvudsakliga uppgift kommer vara att handlägga juridiska frågor inom den allmänjuridiska enhetens uppdrag med fokus på frågor om behandling av personuppgifter/dataskydd och avtal. En stor del av arbetet innebär att lämna råd och stöd till personer inom andra professioner, men också till dina närmsta kollegor. I arbetet ingår att stödja kansliets dataskyddsorganisation, upprätta respektive granska avtal och styrande dokument samt stödja den allmänjuridiska enheten med dess uppgifter i övrigt. Det kan också bli aktuellt att biträda i rollen som dataskyddsombud.

Som jurist på rättsavdelningen kommer du, utöver ditt fokusområde, även ges möjlighet att bredda din kompetens genom att arbeta med andra rättsliga frågor utifrån rådande prioriteringar och behov.

OM DIG

Vi söker dig som har jur. kand. eller en juristexamen, god kunskap om eller särskilt intresse för områdena dataskydd och avtal. Du får gärna ha några års erfarenhet av att ha arbetat som jurist samt kunskap inom upphovsrätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Kännedom om Svenska kyrkans organisation är meriterande.

Som jurist på rättsavdelningen har du lätt för att sätta dig in i och hantera komplexa frågor. Du är flexibel och prestigelös. Hos oss blir du en del av ett lag där det är självklart att stötta varandra och att dela med sig av sin kompetens och erfarenhet.

Du är duktig på att skapa och upprätthålla goda samarbeten och att samverka professionellt med både dina närmsta kollegor och med kollegor i andra professioner. Du delar med dig av dina kunskaper och hittar lösningar i dialog med andra för att uppnå det bästa resultatet i och för verksamheten. Som person är du initiativtagande, pragmatisk och duktig på att prioritera samtidigt som du kan arbeta självständigt, strukturerat och resultatorienterat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

ANSTÄLLNING

Tillsvidareanställning på heltid som föregås av provanställning.

Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas löpande.

Varmt välkommen med din ansökan snarast.

Klicka här för att ansöka

FÖR MER INFORMATION

Välkommen att kontakta, Migelle Wikström chef för allmänjuridiska enheten migelle.wikstrom@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare, Nathalie Töpperwien Blom (Vision), Malin Andrén (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA).

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2023/415
Kontakt
Migelle Wikström, 018-169500
Publicerat 2023-11-02
Sista ansökningsdag 2023-11-30


Dela sidan:
Skriv ut:

Annons

Annons
Annons