Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Utvecklingsinriktad verksjurist

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla och kvalitetssäkra det juridiska arbetet på Jordbruksverket samt fungera som mentor och stöd till andra verksjurister.

Rättsenheten består av fyra medarbetare och leds av verkets chefsjurist. Enheten arbetar med utvecklingsfrågor och bidrar till lösningar som skapar nytta för verksamheten samt är ett strategiskt juridiskt stöd till Jordbruksverkets ledning.

Som verksjurist på enheten kommer du bland annat att arbeta med övergripande rättsutredningar i komplicerade frågor, kvalitetsgranskning av föreskrifter, juridisk rådgivning samt framtagande av juridiska vägledningar. Du kommer också att stödja myndighetens 15 verksjurister som arbetar på våra avdelningar.

Vidare kommer du att vara delaktig i att upprätthålla och utveckla myndighetens juridiska kompetens, bland annat genom att hålla utbildningar i juridiska frågor och fungera som mentor för nya verksjurister.

Som verksjurist på rättsenheten har du ett särskilt ansvar för att vara väl insatt i Jordbruksverkets uppdrag och olika målavvägningar för att på bästa sätt kunna vara ett juridiskt stöd och bidra till verksamhetens utveckling. Arbetet kan innebära korta deadlines och komplexa ställningstaganden.

Arbetsuppgifterna är varierande och rör ett stort antal rättsområden, bland annat EU-rätt, förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning, avtalsrätt och dataskyddslagstiftning. Utifrån intresse finns möjlighet för dig att fördjupa dig i it-rätt, upphandlingslagstiftning, arbetsrätt och skadeståndsrätt. Jordbruksverket i stort ansvarar för många olika frågor såsom miljö, växtskydd, djurskydd, beredskap och den gemensamma jordbrukspolitiken. I ditt kvalitetssäkringsarbete och som stöd till andra verksjurister kommer du också att få fördjupa dig i lagstiftningen inom dessa sakområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• juris kandidatexamen/juristexamen (180 poäng/270 högskolepoäng)
• notariemeritering .

Det är meriterande om du har:
• minst tre års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete utöver notariemeriteringen
• erfarenhet av juridiskt utvecklingsarbete eller verksamhetsutveckling
• erfarenhet av EU-rätt, förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning och dataskyddslagstiftning.

Du är analytisk, lösningsorienterad och har förmåga att arbeta med komplexa frågor. Du har lätt för att samarbeta och kan pedagogiskt förmedla vikten av de juridiska bedömningar och ställningstaganden som måste göras som verksjurist på rättsenheten. Du har gott omdöme, hög integritet och förmåga att strukturera ditt arbete samt hantera tidvis hög arbetsbelastning.

Hos oss får du möjlighet till god personlig utveckling, då rättsenheten löpande ställs inför nya frågeställningar.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Ida Lindblad Hammar, Chefsjurist och enhetschef
Telefon: 072-352 48 02

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-155838

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-10-10
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-17339/2022

Klicka här för att ansöka

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.


Dela sidan:
Skriv ut: