Är du en jurist med ett stort samhällsengagemang? Har du dessutom erfarenhet av att ge rättsligt stöd i frågor som kan bli aktuella i en myndighet och att arbeta med upphandlingar? Då kan vi erbjuda dig varierande arbetsuppgifter där du får utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor.

Du kommer arbeta både med myndighetsjuridiken och med våra upphandlingar

Du kommer att ha ansvaret för myndighetens interna juridiska frågor. Arbetsuppgifterna inom myndighetsjuridiken omfattar många olika rättsområden såsom avtal, arbetsrätt, förvaltningsrätt och frågor om offentlighet och sekretess samt dataskydd. I rollen ingår att ge råd, stöd och information men även att svara på remisser samt göra rättsutredningar.

Som sakkunnig bidrar du med juridisk vägledning, råd och stöd till kollegor och chefer. Du hanterar upphandlingsjuridiska frågor i samtliga skeden av upphandlingar, som exempelvis kvalitetssäkring av upphandlingsdokument och upprättande av avtal och du bidrar med ett juridiskt perspektiv i strategiska frågor och vägval inför, under och efter myndighetens upphandlingar.

I rollen bevakar du även rättsutvecklingen på det upphandlingsjuridiska området samt säkerställer att relevanta delar av kringliggande regelverk som exempelvis GDPR beaktas. Du säkerställer att myndigheten följer upphandlingsregelverket samt interna rutiner och riktlinjer i samband med offentlig upphandling, förnyade konkurrensutsättningar och avrop från statliga ramavtal (LOU) samt representerar myndigheten vid avtalstvist, skadeståndstalan eller överprövning av offentlig upphandling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • jur.kand. eller juristexamen
  • minst två års erfarenhet av att arbeta i statlig myndighet med frågor inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, upphandlingslagstiftning, arbetsrätt, avtalsrätt och annan myndighetsjuridik
  • minst två års aktuell arbetserfarenhet av upphandling inom ramen för lag om offentlig upphandling
  • mycket goda kunskaper om hur offentlig sektor styrs och organiseras
  • God förmåga att skriva, förklara och ge råd i juridiska frågor på ett enkelt och begripligt sätt både muntligt och skriftligt, internt som externt
  • mycket goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande med:

  • erfarenhet av att hålla presentationer för större grupper
  • intresse för och erfarenhet av arbete med utbildningar om god förvaltningskultur, korruption och den statliga värdegrunden.

Dina egenskaper

Som verksjurist är du trygg i din roll och bekväm med att ta ansvar även för frågor som är nya för dig. Hög integritet förenad med smidighet och ett gott omdöme kännetecknar dig som person.

Du arbetar självständigt och strukturerat med att driva ditt arbete framåt. Du trivs samtidigt med att arbeta tillsammans i en grupp med personer med olika yrkesbakgrunder, det är viktigt att du trivs med att ge stöd. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och har ett konsultativt och serviceinriktat förhållningssätt.

Att bidra till gott samarbete både internt och externt är av stor vikt i denna tjänst. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i sex månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer om Statskontoret och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten och vad vi erbjuder är du välkommen att kontakta Staffan Johansson, administrativ chef, eller Eva Sparreljung, personalspecialist. Fackliga kontaktpersoner är Malin Ruthström (Saco-S) och Jana Fromm (ST). Samtliga nås på telefon 08-454 46 00.

Välkommen att registrera din ansökan, på svenska, i vårt rekryteringssystem på https://www.statskontoret.se/om-oss/jobb/ senast den 24 september 2023. Ange diarienummer 2023/87-2.

Statskontorets uppdrag

Statskontoret erbjuder en arbetsplats präglad av samarbete, kunskapsdelning och värme. Hos oss tas dina kunskaper och erfarenheter tillvara samtidigt som du själv får möjlighet att utvecklas. Arbetet kan periodvis vara intensivt. Vi sätter stort värde på att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Vi vill vara en arbetsplats med bred mångfald. Olika perspektiv gör oss bättre.

Vi bidrar till en effektiv statsförvaltning. Vi gör utredningar och utvärderingar inom olika politikområden på uppdrag av regeringen. Uppdragen handlar ofta om att förbättra styrningen, ledningen och organiseringen av statlig och statligt finansierad verksamhet. Våra rapporter används för att effektivisera och ompröva statlig verksamhet.

Statskontoret ansvarar också för att samordna arbetet med en god förvaltningskultur i staten och myndighetsnätverket mot korruption. Arbetet handlar bland annat om att sprida kunskap om de värderingar och förhållningssätt som den statliga värdegrunden vilar på.

Klicka här för att ansöka