Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Universitetsadjunkt i juridik

Mittuniversitetet, Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism

Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, statistik, geografi och turismvetenskap.

Arbetsuppgifter:

Arbetet består i huvudsak av undervisning på grundnivå. Utöver undervisning ingår handledning av studenter, kursutveckling, kursansvar och att delta i utvecklandet av utbildningsprogram. Den sökande förväntas även delta i ämnets pedagogiska utvecklingsarbete inom ramen för anställningen. Kompetensutveckling och administration sker inom ramen för anställningen enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna Östersund och Sundsvall. Undervisning sker huvudsakligen på campus. I viss utsträckning kommer undervisning ske på distanskurser, vilket innebär webbaserad undervisning och inspelade föreläsningar. I arbetet ingår att vara seminarieledare och träna studenter att förbättra sin juridiska metod, såväl genom skriftliga övningar som seminarier.

Behörighet:

Behörig att anställs som universitetsadjunkt är den som har avlagt examen från högskoleutbildning eller har motsvarande kompetens. Behörighet att anställs som universitetsadjunkt i juridik vid Mittuniversitet krävs högskoleexamen inom juridik/rättsvetenskap om minst 270 högskolepoäng eller motsvarande kompetens inom det ämnesområde anställningen avser samt visad pedagogisk skicklighet. Vidare gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Bedömningsgrunder:

Erfarenhet av undervisning på juridiska introduktionskurser samt kurser i EU-rätt, förvaltningsrätt och juridisk metod är meriterande.

Erfarenhet av kursansvar och examination är meriterande.

Som person vill vi att du har god förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Andra egenskaper som vi lägger vikt vid är att du är resultatinriktad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

De sökande bedöms utifrån pedagogisk skicklighet, samt övriga ovannämnda behörighetskrav och egenskaper.

Handläggning:

Beredning av anställningen följer de former som fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Tillsvidareanställning med omfattning 100%, tillträde efter överenskommelse.

Anställningsort: Östersund

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Kontaktperson:
Närmare upplysningar lämnas av prefekt, Daniel Laven tfn. 010-142 85 47, ämnesföreträdare Rikard Karlsson tfn. 010-142 81 79.

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, intyg över pedagogisk erfarenhet, pedagogisk skicklighet, referenser och en redogörelse av tidigare verksamhet och pedagogiskt arbete som är av betydelse för anställningen samt personligt brev.

Klicka här för att ansöka

I de fall den sökande inte har tidigare pedagogisk erfarenhet bedöms den pedagogiska skickligheten genom att den sökande håller en provföreläsning.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2022-10-03

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld. Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar. Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt. Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
tillträde efter överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Syssel­sättnings­grad
100%

Ort
Östersund

Län
Jämtlands län

Land
Sverige

Referens­nummer
MIUN 2022/1668

Facklig företrädare
Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809

Publicerat
2022-09-09

Sista ansökningsdag
2022-10-03


Dela sidan:
Skriv ut: