Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Juniora jurister till tvistlösnings- och entreprenadrättsgruppen

Nu söker vi juniora jurister till Stockholmskontorets tvistlösnings- och entreprenadrättsgrupp.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 i USA och ett vardera i Beijing, Shanghai, Stockholm och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Hos oss arbetar 50 personer varav drygt 35 är jurister.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer. Det är enkelt och trevligt att arbeta med oss.

Beskrivning av tjänsten

Du kommer att hantera tvister av olika slag och i olika skeden och ingå i vår tvistlösnings- och entreprenadrättsgrupp som rankas som en av de bästa i landet.

Vad gäller arbetet inom vår allmänna tvistlösningsverksamhet utgörs det i huvudsak av att vi agerar ombud i skiljeförfaranden och i tvister vid allmän domstol, samt sådant arbete som har samband med tvist men som utförs innan en tvist hamnar i skiljeförfarande eller domstol. Här kan dina uppgifter variera, men innehåller ofta en kombination av utredning, författande av utkast, muntlig presentation och externa kontakter. I våra tvister arbetar vi oftast i team som leds av någon av gruppens delägare och vi är måna om att alla jurister tidigt får synas gentemot klienter och motparter.

De entreprenadrättsliga ärenden som vi hanterar har fokus på avtalsrättsliga och civilrättsliga frågeställningar. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera frågeställningar som uppstår i ett entreprenadavtals alla faser och avser bl.a. förfrågningsunderlag, anbud och avtalsförhandlingar, samt löpande rådgivning under entreprenadens genomförande och avslut. Vi anlitas som rådgivare i stora och komplexa bygg- och anläggningsprojekt såväl som i mindre entreprenader. Utöver den avtalsrättsliga rådgivningen agerar vi ofta ombud i entreprenadtvister, såväl i skiljeförfarande som i allmän domstol.

Våra klienter inkluderar bl.a. industribolag, konsultbolag, entreprenörer och fastighetsägare. Våra klienter återfinns i såväl den privata som den offentliga sfären och är inhemska såväl som internationella.

Vårt erbjudande

Som jurist i vår tvistlösnings- och entreprenadrättsgrupp blir du snabbt en viktig del i teamet. Hos oss får du möjlighet att lära dig av de allra främsta i branschen. Vi kan även lova dig mycket goda utvecklingsmöjligheter och omväxlande samt stimulerande arbetsuppgifter. Under ledning av erfarna jurister får du tidigt möjlighet till självständigt arbete och direktkontakt med våra klienter.

Vi har ett gediget internt utbildningsprogram och du uppmuntras även att delta i externa utbildningar efter individuellt val. Vi erbjuder också våra biträdande jurister möjligheten att åka på secondment till våra kontor i USA.

Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet. Vi anordnar regelbundet uppskattade personalaktiviteter och åker även på en gemensam byråresa varje år. Vi värdesätter en god balans mellan arbete, fritid och familjeliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som ska ta eller nyligen har tagit din juristexamen. Din språkkänsla är mycket god och du behärskar engelska mycket väl i såväl tal som skrift. Tidigare erfarenhet av tvistlösning eller entreprenad är däremot inte nödvändig.

För att bli en framgångsrik jurist hos oss ser vi att du har ett genuint intresse för juridik och att du är nyfiken på konsultrollen. Du är noggrann, förtroendeingivande, kreativ och har en mycket god analytisk förmåga. Du är en engagerad och prestigelös lagspelare som drivs av att hitta den allra bästa lösningen på klientens problem. Eftersom vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet är din personlighet lika viktig som dina formella meriter. Vi tror därför att du delar våra värderingar och att du är en person som vill bidra till den goda stämningen på byrån.

Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna advokat Nicklas Björklund, tel. 0733-58 61 17 alt. nbjorklund@kilpatricktownsend.com eller HR-ansvarig Jessica Ahlsén, tel. 0733-58 28 55 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com. Besök gärna vår hemsida, kilpatricktownsend.se.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum är den 5 februari 2023 men sänd gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med en löpande urvalsprocess vid denna rekrytering. Vi ser fram emot din ansökan!

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: