Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Processråd med upphandlingsrättslig inriktning till Konkurrensverket

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa juridiska frågor? Då är Konkurrensverket något för dig.

Just nu söker vi två erfarna jurister till vår rättsenhet. Vi söker dig som har ett intresse för och vill arbeta med upphandlingsrättsliga utredningar och processer.

Om enheten

På rättsenheten arbetar i dag 15 kvalificerade och engagerade jurister, där flertalet har en bakgrund som domare eller advokat. Enheten har ett trivsamt och hjälpsamt arbetsklimat och leds av Konkurrensverkets chefsjurist. Rättsenheten för myndighetens talan i domstol och arbetar bland annat med upphandlingsrättsliga processer i förvaltningsdomstolarna samt konkurrensrättsliga processer i Patent- och marknadsdomstolarna. På rättsenheten har du en omväxlande och ansvarsfull roll i vårt arbete att uppmärksamma och ingripa mot överträdelser av bland annat upphandlingsregelverket.

Dina arbetsuppgifter

Du för Konkurrensverkets talan i mål om upphandlingsskadeavgift och i andra domstolsprocesser som rör det upphandlingsrättsliga regelverket där Konkurrensverkets beslut har överklagats.
Du deltar aktivt i tillsynsutredningar tillsammans med kollegor från andra enheter, medverkar vid utformningen av förslag till beslut samt bistår med rättslig analys och kvalitetssäkring.
Du arbetar med Konkurrensverkets ställningstaganden i rättsliga frågor.
Du sprider kunskap internt genom exempelvis analysmöten och liknande.
Du deltar i rättsenhetens övriga uppgifter, såsom arbete med föreskrifter och andra regeländringar nationellt och i EU, internationell samverkan och remissyttranden avseende det upphandlingsrättsliga regelverket och andra områden som berör vår verksamhet.
Motsvarande arbetsuppgifter kan också bli aktuella avseende vårt tillsynsuppdrag rörande otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • jur.kand./juristexamen
  • goda kunskaper inom rättsområdet offentlig upphandling
  • flerårig erfarenhet av arbete i domstol och/eller på regeringskansliet, advokatbyrå, expertmyndighet eller av annat kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning eller näringslivet
  • mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • praktisk erfarenhet av att ha arbetat i domstol och/eller med processer i domstol

Det är meriterande om du har:

  • fördjupat dig inom upphandlingsrätt genom praktiskt arbete
  • erfarenhet av att arbeta med tillsynsfrågor på statlig myndighet
  • erfarenhet av beslutsfattande i domstol
  • erfarenhet av juridisk rådgivning avseende offentlig upphandling eller domstolsprocesser på jurist- eller advokatbyrå
  • erfarenhet av att förbättra och utveckla kunskapsintensiv verksamhet, såsom mallarbete, processtöd, att utveckla mindre erfarna medarbetare eller liknande

Som person är du självgående och har ett mycket gott omdöme. Vidare är du en driven person som trivs med att lägga ned energi och engagemang på ditt arbete. Du har också en mycket god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2023. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev samt examensbevis.

Klicka här för att ansöka

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Arbetsprov eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Chefsjurist Marie Östman eller HR-partner Anna Bornäs Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Om Konkurrensverket

Konkurrensverket har i uppgift att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna. Vi bedriver tillsyn över konkurrens- och upphandlingsregelverket och lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter. En viktig del av Konkurrensverkets arbete är att driva processer i domstol vid misstänkta regelöverträdelser.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A3/2023
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-10


Dela sidan:
Skriv ut: