Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Upphandlingsjurist till Fondtorgsnämndens kansli

Nu söker vi en jurist med erfarenhet av offentlig upphandling och som vill vara med i arbetet att upphandla fonder till fondtorget för premiepensionen och skapa de bästa förutsättningarna för en trygg och bra pension. Du kommer arbeta med komplexa juridiska frågor som kan uppstå i upphandlingsprocessen, utreda rättsliga frågor samt ta fram vägledningar och annat stödmaterial i kontexten av en helt ny upphandlingslag.

Fondtorgsnämnden är en nystartad myndighet som ska upphandla fonder till premiepensionens fondtorg. För närvarande uppgår det förvaltade kapitalet på fondtorget till ca 2000 miljarder kronor. Fondtorgsnämnden ansvarar för upphandling och granskning av fonder i enlighet med den nya lagstiftningen, där hållbarhet och kvalitet kommer att sättas i fokus.

Arbetsbeskrivning
Du kommer bistå med stöd och vägledning vid förberedelse och genomförande av upphandlingar. Arbetet kommer ske tvärfunktionellt och både i samarbete med myndighetens övriga jurister och kollegor med andra kompetenser. Anställningen innebär att erbjuda högkvalitativ juridisk rådgivning, analyser och bedömningar främst avseende upphandlingsfrågor men kan även omfatta frågor kopplade till andra rättsområden, t.ex. inom avtalsrätt och fondregelverken. I arbetet ingår att styra och stödja verksamheten i rättsliga tolknings- och tillämpningsfrågor och att ge stöd vid upphandling av fonder, framtagandet av upphandlingsunderlag samt hantering av överprövningar.
Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har:

  • Jur.kand. eller juristexamen med mycket goda juridiska kunskaper
  • Minst tre års erfarenhet av kvalificerat och för tjänsten relevant juridiskt arbete inom upphandlingsregelverken och upphandlingsrelaterade frågor, från advokatbyrå, domstol, myndighet, företag eller annan organisation
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal, skrift och läsförståelse.

Det är meriterande om du har:

  • Fullgjord notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet av domstolsarbete
  • Tidigare erfarenhet av arbete med civil- och näringslivsrättsliga frågor inklusive avtalsrätt, associationsrätt samt fondregelverken.
  • Erfarenhet av förvaltningsrättsliga eller socialförsäkringsfrågor.

Egenskaper
I denna roll arbetar du självständigt och strukturerat med förmågan att på egen hand driva ditt arbete framåt och komma med egna lösningsförslag. Du har en analytisk förmåga och kan snabbt urskilja centrala juridiska frågeställningar, ofta ur material som både är komplext och omfattande. På ett smidigt sätt kan du skifta mellan detaljer och helhet, ibland under tidspress, för att göra väl avvägda leveranser. I samarbete med både jurister och medarbetare som inte arbetar inom området dagligen har du förmågan att förklara och förankra juridiska aspekter på ett lättförståeligt sätt och du har ett lösningsorienterat synsätt. Du ser också positivt på att lära dig nya saker och ta ansvar för nya områden. Uppdraget kräver också att du är mycket noggrann och har bra samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt
Fondtorgsnämnden är en nämndmyndighet bestående av ett antal ledamöter som regeringen utser. Pensionsmyndigheten är värdmyndighet och upplåter som sådan lokaler samt sköter administrativa och handläggande uppgifter åt Fondtorgsnämnden.

Organisatoriskt kommer du att vara anställd av Pensionsmyndigheten där du ingår i den kanslifunktion som arbetar för Fondtorgsnämnden. Tjänstgöringsort är Botkyrka, i våra nyrenoverade lokaler i Tumba Bruk.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillämpning om provanställning på 6 månader kan bli aktuellt. Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i urvalsprocessen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Pensionsmyndigheten tillämpar hybridarbete där det finns möjlighet till distansarbete enligt överenskommelse.

För mer information
Kanslichef Erik Fransson tel. 010-454 29 14

Fackliga representanter:
SACO; Linda Modin, 010-454 33 36
ST; Helena Blomkvist, 010-454 28 53

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2022-10-10

Klicka här för att ansöka 


Dela sidan:
Skriv ut: