Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Legal & Compliance Officer till Athlon

Vill du arbeta som jurist i ett internationellt marknadsledande företag inom leasing- och vagnparkslösningar? Sök jobbet som Legal & Compliance Officer på Athlon!

OM FÖRETAGET

Athlon är internationell marknadsledare inom moderna rörlighetslösningar och är en del av Mercedes-Benz Group. Vi hjälper alla slags företag med vagnparkslösningar, leasingtjänster och rådgivning kring företagsfordon. Bolaget har ca 1700 anställda globalt med internationellt huvudkontor i Nederländerna och svenska kontor i Malmö och Stockholm-

OM ROLLEN

Som Legal and Compliance Officer har du två huvuduppgifter: hålla företaget säkert och se till att verksamheten kan prestera på högsta möjliga nivå. Du kommer stötta alla delar av verksamheten med goda förutsättningar att själv anpassa och utveckla din roll. Du rapporterar till vår General Counsel i Nederländerna och kommer också ha kontakt med Head of Compliance i Nederländerna samt vår VD i Sverige. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Implementera och underhålla ett effektivt regelefterlevnadsssystem inom samtliga relevanta områden (antikorruption, kontroll mot sanktionslistor, data/personuppgifter, AML/CTF och social compliance) som överensstämmer med interna krav, rekommendationer och gällande rätt.
  • Stötta verksamheten och strategiska innovationsprojekt i juridiska och compliancerelaterade frågor.
  • Vara synlig inom organisationen och identifiera och ta ansvar för områden där du gör största möjliga nytta.

VAD VI ERBJUDER

“Legal and Compliance is key to a sustainable future” – Morten Handsdal, CEO

Vi ger dig möjligheten att arbeta i ett marknadsledande företag i en växande och uppskattad sektor. Du kommer rakt in i en väldigt spännande del av vår resa och kan se fram emot att arbeta med engagerade och professionella kollegor som också gillar att ha roligt på jobbet. Vårt huvudkontor ligger i Nederländerna och i Sverige har vi två kontor: Local HQ i Malmö och Sales Office i Stockholm.

Vår Legal och Compliance Officer är en del av vårt internationella Legal and Compliance-team och arbetar tillsammans med alla andra avdelningar och relevanta interna och externa stakeholders. Tjänsten är förlagd till Local HQ i Malmö.

OM DIG

Som person är du proaktiv, fokuserad och har en förmåga att samarbeta med stakeholders på alla nivåer. Du är också resultatorienterad med ett högt driv och förmåga att balansera legala och compliancerelaterade frågor. Du tar egna initativ till att stötta och ta ansvar för förbättringsprocesser och har en strukturerad approach till att säkerställa regelefterlevnaden i affären. Vidare är du analytisk med utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Utöver detta har du:

  • Juristexamen,
  • 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis från advokatbyrå eller bolag, Erfarenhet av att arbeta som bolagsjurist, DPO, Compliance Officer eller i annan roll arbetat nära GC i privacyrelaterade frågor är mycket meriterande,
  • Utmärkta kunskaper inom kommersiell avtalsrätt och allmän affärsjuridik, Kunskaper och erfarenhet inom GDPR, AML/CTF och konkurrensrätt är mycket meriterande,
  • Utmärkt kommunikations- och faciliteringsförmåga.

OM PROCESSEN

Klicka här för att ansöka

I den här processen samarbetar vi med Legal Career. Intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är 27 maj. I den här processen behöver du inte ett personligt brev. Har du frågor om rollen eller processen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mathias Asp på 070 322 23 22 eller mathias.asp@legalcareer.se.


Dela sidan:
Skriv ut: