Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist med intresse för avtal till IT-avdelningen

Annonsering 20 mars- 11 april 2023

A159.628/2023

Vill du arbeta med utmanande och intressanta avtalsfrågor kopplade till inköp av avancerad It-teknologi? Vi söker nu en jurist som brinner för avtal till gruppen It-juridik med placering på Kungsholmen i Stockholm. Välkommen till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för jurister enligt Universums undersökning 2022.

Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på polisens It-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela polisen och dess drygt 35 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom It, vilket är till nytta för användarna och medborgarna.

I dagsläget består It-avdelningen av cirka 1 000 medarbetare som tillsammans sköter inköp, utveckling, drift, säkerhet och underhåll av It-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor och upphandlingar med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU. Vi stöttar också polisverksamheten i olika typer av ärenden.

Vad kan vi erbjuda dig

 • Möjlighet till stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter och ett självständigt ansvar
 • Möjlighet att bidra till ett viktigt samhällsuppdrag
 • Möjlighet till löpande kompetensutveckling
 • Centrala lokaler på Kungsholmen
 • Möjlighet till distansarbete
 • En friskvårdstimme per vecka
 • Friskvårdsbidrag
 • Ett gym i fastighetens egna lokaler

Beskrivning av arbetsuppgifter

Gruppen it-juridik arbetar främst med avtalsrätt, it-rätt, upphandlingsrätt, dataskydd och säkerhetsjuridik. It-juridik ger stöd till It-inköpsfunktionen samt till övriga enheter inom It-avdelningen. Hos oss på It-inköp får du möjlighet att arbeta med utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdrag av avancerad it-teknologi i nära samarbete med den polisiära verksamheten. Du kommer att ha täta kontakter med många duktiga specialister inom It.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Upprättande, granskning och förhandling av It-avtal, inklusive licensavtal
 • Rådgivning i avtalsfrågor
 • Göra rättsutredningar

Du kommer även i viss mån arbeta med andra rättsområden såsom offentlig upphandling, offentlighet och sekretess samt allmän förvaltningsrätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • jur.kand eller Juristexamen
 • Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med avtal inklusive att ha upprättat, granskat och förhandlat avtal
 • God stilistisk förmåga
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i så väl tal som skrift

Meriterande
Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av It-avtal
 • Har erfarenhet av It-verksamhet
 • Har erfarenhet av licensavtal
 • Har erfarenhet av licensrevisioner
 • Har erfarenhet av avtalsförhandlingar
 • Har erfarenhet av dataskyddsfrågor
 • Har erfarenhet av immaterialrätt
 • Har erfarenhet av offentlig upphandling
 • Erfarenhet av offentlig verksamhet/myndighet sedan tidigare

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är leveransorienterad och förstår vikten av samarbete i positiv anda. Du brinner för att bidra till samhällsnyttan. Som person är du förtroendeingivande och agerar med gott omdöme. Du bidrar till god stämning och har lätt för att samarbeta.

Det är viktigt att du kan förmedla din juridiska sakkunskap på ett pedagogiskt sätt som är anpassat till mottagaren, du förväntas bl.a. föredra ärenden för It-avdelningens ledning. Du ska vara en mycket god skribent samt ha en god förmåga att hålla muntliga presentationer.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är drivande och framåt, flexibel och har vana att arbeta såväl självständigt som i grupp. Som rådgivande jurist på It-juridik ska du vara lösningsorienterad och inspireras av att arbeta tillsammans med andra för att gemensamt nå myndighetens utsatta mål.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta gruppchef Eva-Stina Nordell, eva-stina.nordell@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Kimberly Uvelid, kimberly.uvelid@polisen.se

Fackliga representanter

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79

SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 11 april 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A159.628/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A159.628/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Om Polisen

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 35 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Dela sidan:
Skriv ut: