Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Svenska kraftnät söker en verksjurist med inriktning affärsjuridik

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en avgörande länk i en samhällsviktig verksamhet?

Elektrifiering, energiomställning och en gemensam europeisk elmarknad innebär att Svenska kraftnäts verksamhet växer snabbt och vi står inför en historisk utbyggnad av transmissionsnätet.

Vi söker en verksjurist med affärsjuridisk inriktning. Som verksjurist på svenska kraftnät kommer du arbeta i hjärtat av den svenska elförsörjningen, i en högteknologisk miljö och i en delvis internationell kontext.

Ta chansen och sök till en av Sveriges viktigaste och mest spännande arbetsplatser!

Om tjänsten

Vi söker en verksjurist som ska stötta verksamheten med expertis inom affärsjuridiska frågor. Du trivs med att arbeta i en rådgivande roll och har ett mycket lösningsorienterat arbetssätt. Du kommer i ditt arbete bl.a. stötta verkets chefer i affärsrättsliga frågor och bland annat ge rådgivning i hur Svenska kraftnät bör agera i frågor som rör bolagsrätt, kommersiell avtalsrätt, hyresrätt, finansiell juridik samt försäkringsrättsliga frågor. Svenska kraftnät har flera dotterbolag och intressebolag och du kommer även stötta med rådgivning avseende dessa. Du kan dessutom komma att ge stöd inom IT-rätt – till exempel i frågor gällande IT-affärsjuridik och/eller andra av IT-rättens delområden. Du behöver också ha kunskap om hur upphandlingslagstiftningen påverkar statliga myndigheters anskaffningar av varor och tjänster. Tjänsten innebär även att du kommer att jobba med våra samarbetsavtal med bl.a. universitet och högskolor.

Din roll kommer att innebära många kontaktytor inom Svenska kraftnät och din förmåga att etablera och underhålla goda affärsmässiga relationer med bibehållen integritet är viktig. Vi söker dig som har ett genuint affärsintresse och trivs med att arbeta verksamhetsnära inom ett brett spektrum av juridiska frågor. Du har en god förmåga att prioritera, tar gärna egna initiativ, känner starkt ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet.

Tjänsten är ny inom Svenska kraftnät så du får möjlighet att bygga upp funktionen. Svenska kraftnät växer snabbt och förändringstakten är hög. Vi växer kraftigt i både antal medarbetare och inom utbyggnaden av transmissionsnätet men även nya arbetsuppgifter som tilldelas verket. Du får därför möjlighet att vara med och utveckla även Svenska kraftnäts verksamhet i sin helhet – både nationellt och i internationella sammanhang.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning och är placerad på vårt kontor i Sundbyberg eller i Göteborg och är organisatoriskt placerad på enhet Investeringsjuridik på Rättsavdelningen tillsammans med övriga verksjurister men kommer att samarbeta nära övriga delar av verksamheten.

Din bakgrund

Du ska ha en svensk juristexamen eller jur.kand.examen.

Du ska även ha följande:

 • Arbetat med juridisk rådgivning på bolag, advokatbyrå eller motsvarande i minst 5 år.
 • Arbetat med bolagsjuridiska frågor i minst 2 år.
 • Bred kunskap och erfarenhet av kommersiella avtal inom flera olika områden och arbetat med detta i minst 3 år.
 • Förståelse för upphandlingslagstiftningens påverkan på statliga myndigheters upphandlingar av varor och tjänster.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har:

 • Intresse för att arbeta brett inom det juridiska området
 • Erfarenhet av immaterialrätt
 • Erfarenhet av finansiell juridik
 • Erfarenhet av försäkringsrättsliga frågor
 • Erfarenhet av hyresrätt
 • Erfarenhet av IT-rätt, så som IT-affärsjuridik och/eller andra av IT-rättens delområden

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har hög integritet, ett gott omdöme samt att du är lösningsorienterad och därmed har förmågan att hitta lämpliga lösningar för de frågor som uppstår i verksamheten. För att trivas i rollen är det viktigt att du ser möjligheterna i förändringar.

Sist men inte minst är det viktigt att du har ett genuint intresse för affärer och kopplingen affär/juridik och att du trivs med att jobba brett med alla typer av
juridiska frågor, såväl stora som små.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Maria Örtenholm, tel.nr 010-350 93 20, alternativt ansvarig rekryterare Lennart Jansson, tel.nr 010-350 91 49. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel.nr 010-475 84 77, och Mikael Hedenheim, ST, tel.nr 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Klicka här för att ansöka

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket – vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 


Dela sidan:
Skriv ut: