Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist med erfarenhet/intresse av kapitalförvaltning

Är du jurist och har erfarenhet/intresse av kapitalförvaltning samt har erfarenhet av statlig förvaltning? Vill du arbeta brett med många olika juridiska frågor, då är detta ett jobb för dig! Kammarkollegiet erbjuder dig en möjlighet att arbeta med stort eget ansvar tillsammans med andra kompetenta medarbetare för att uppnå kollegiets mål.

Kammarkollegiets avdelning för kapitalförvaltning bedriver aktiv och systematisk förvaltning samt utför kringtjänster inom kapitalförvaltning (avkastning- och riskanalys, värdepappersadministration och ekonomiadministrativa tjänster) åt ca 400 stiftelser och fonder inom det statliga och kyrkliga området. Avdelningen har i dagsläget ca 40 medarbetare.

Sektionen Stab och intern styrning ansvarar för juridiska frågor inom avdelningen för Kapitalförvaltning. Vi söker nu en medarbetare som ska ansvara för de juridiska frågorna i vårt team.

Du kommer att ha placering på vårt nya och välkomnande kontor i Gamla stan, Stockholm, där vi arbetar flexibelt både på kontoret och med möjlighet till distansarbete.

Arbetsbeskrivning

Som jurist hos oss kommer du ha ett varierande arbete. Arbetsuppgifterna innebär att du kommer att arbeta med bland annat:

 • avtalshantering för kunder
 • upphandling och avtal gentemot leverantörer
 • finansiella avtal (till exempel ISDA och GMRA)
 • avtal och övrig dokumentation hänförliga till alternativa investeringar
 • fullmaktshantering
 • administrativa frågor kopplade till dubbelbeskattningsavtal och nationella skatteregler som rör utländska investeringar, framför allt vid restitution av utländsk källskatt
 • hantering av “know your customer”-blanketter från våra motparter
 • svara på remisser
 • lagtolkning och rättsutredningar
 • utlämnande av allmänna handlingar och sekretessfrågor

Är du vår framtida kollega?

Att arbeta på Kammarkollegiet innebär att du får ett stort eget ansvar. Du tycker om att samarbeta med kollegor som har olika kompetenser men är samtidigt van och trivs med att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Ansvarstagande och noggrannhet är viktiga egenskaper för att trivas i rollen. Du behöver också ha förmåga att leverera under periodvis hög press.

Som person är du prestigelös, har hög integritet och personlig mognad. Du innehar dessutom en hög grad av servicevilja gentemot såväl interna som externa intressenter. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom du kommer ingå i en liten organisation kommer vi att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

 • jur. kand. eller juristexamen, samt
 • flera års erfarenhet av arbete som jurist vid myndighet, bank, bolag, advokatbyrå eller liknande

Det är även meriterande om du har:

 • kunskaper om statlig förvaltning
 • erfarenhet av frågor med anknytning till kapitalförvaltning eller annan finansiell verksamhet

Mer information och ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan via www.kammarkollegiet.se/jobb, inklusive CV och personligt brev. Ansök gärna så snart som möjligt men senast den 10 september 2023.

Klicka här för att ansöka

Kontaktpersoner

Om har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tony Rosten, chef Stab och intern styrning, telefon 08-700 09 21.

Fackliga ombud är Karin Edstrand, SACO-S, telefon 08-700 08 48 och Lisa Ericsson, ST, telefon 08-700 06 40.

Övrigt

Kammarkollegiet eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter den tillför verksamheten. Vi sätter kompetensen i fokus och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet och könsuttryck, etnisk och social tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning och ålder.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kammarkollegiet – en myndighet utöver det vanliga. Läs mer på www.kammarkollegiet.se


Dela sidan:
Skriv ut:

Annons

Annons
Annons