Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Head of Legal till Lawly

Är du en innovativ jurist med bakgrund inom ekonomisk familjerätt som vill jobba på ett snabbväxande legal tech-bolag? Välkommen till Lawly!

OM LAWLY

Lawly tillgängliggör och förenklar juridiken för privatpersoner genom att kombinera juridisk expertis med innovativ teknologi. Vi är specialiserade mot ekonomisk familjerätt, särskilt arv och testamenten, och ger våra kunder både traditionell juridisk rådgivning och tillgång till alla typer av familjejuridiska dokument genom vår digitala tjänst. En annan viktig del av verksamheten är att hjälpa välgörenhetsorganisationer samla in gåvor genom att upprätta juridiskt korrekta testamenten åt våra kunder.

Just nu befinner vi oss på en spännande tillväxtresa där vi växer både i Sverige och i våra nordiska grannländer. Nu söker vi ytterligare en jurist som vill vara med på resan! Tjänsten är en tillsvidareanställning där du kommer vara tillförordnad Head of Legal under ca 12 månader och därefter antingen dela ansvaret med vår nuvarande chefsjurist eller fortsätta i samma roll.

Läs mer om Lawly här!

OM ROLLEN

Som jurist på Lawly kommer du ha en viktig roll i driften och utvecklingen av verksamheten. Tillsammans med dina kollegor delar du din tid mellan traditionellt juridiskt arbete, till exempel att upprätta avtal eller göra rättsutredningar, och att vidareutveckla vårt digitala tjänsteerbjudande.

Lawly är en innovationsdriven organisation där du själv får stora möjligheter att själv driva utvecklingsprojekt och hitta nyskapande lösningar på våra kunders och samarbetspartners problem. Du kommer arbeta nära både affärs- och utvecklingssidan och fungera som spindeln i nätet vid utveckling av nya produkter och tjänster. Du kommer också agera projektledare i vår expansion till nya marknader.

Som tillförordnad Head of Legal ansvarar du också för att leda och fördela arbetet samt stötta dina mer juniora kollegor. Du kommer också stötta andra delar av organisationen med löpande affärsjuridisk rådgivning kopplat till verksamheten och affären, bland annat inom GDPR, avtalsrätt och bolagsrätt, och behöver själv kunna identifiera juridiska risker och ha ett uppsökande arbetssätt.

OM DIG

För den här rollen behöver du ha svensk juristexamen och 3-7 års erfarenhet av ekonomisk familjerätt. Du behöver främst ha erfarenhet av arv och testamenten, till exempel från bank, juristbyrå eller annan legal tech-verksamhet. Om du har erfarenhet av GDPR och allmän affärsjuridik och tidigare arbetat i start-up-miljö, särskilt inom legal tech, är detta starkt meriterande.

Du behöver också ha god vana av kundkontakt med privatpersoner och ha ett affärsorienterat synsätt med genuint intresse för försäljning och affärsutveckling. I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är ödmjuk och prestigelös med ett stort personligt driv och engagemang. Du behöver också ha ett stort intresse för innovation och digital utveckling.

ANSÖKAN

Klicka här för att ansöka

I den här processen samarbetar Lawly med Legal Career. Din ansökan ska innehålla CV och kontaktuppgifter, vi använder inte personligt brev i denna process. Om vi bedömer att din profil passar kommer vi kontakta dig för en inledande telefonintervju. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande och kommer avsluta rekryteringen när vi hittat rätt person. 

Har du frågor om tjänsten eller processen? Kontakta ansvarig rekryterare Carl Berg på 0790633464.

Vi ser fram emot din ansökan!


Dela sidan:
Skriv ut: