Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist till Ringhals

Om tjänsten

Är Du jurist och vill du göra skillnad genom att bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals! Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Till avdelningen VD-stab söker vi nu en jurist som är nyfiken på eller redan arbetar inom energibranschen! Avdelningens huvuduppgifter är företagsövergripande och innefattar strategi, organisations- och verksamhetsutveckling, risk management, säkerhetsskydd samt juridiskt stöd.

Om jobbet

Som jurist på Ringhals AB får du möjligheten att axla en nyckelroll. Med hjälp av kompetenta kollegor ansvarar du för att stötta verksamheten med bedömningar och rådgivning inom ett brett spektrum av juridiska frågor såsom t.ex. avtalsarbete, inköpsfrågor, compliance, bolagsrättsliga frågor, tillståndsärenden och lagstiftningsarbete. Du kommer genom ditt arbete bidra till att verka för att individ och omgivning skyddas samtidigt som Ringhals kan verka effektivt och affärsmässigt. Ditt arbete kommer att innefatta externa kontakter med t.ex. avtalsparter och myndigheter samt kollegor inom koncernen.

Befattningen rapporterar till Ringhals bolagsjurist. Närmaste chef är vice VD.

Vad erbjuder vi dig?

Ringhals är idag en unik site med verksamhet som omfattar elproduktion, avveckling av kärnkraft och dessutom står i fokus för en förstudie om kommande och ny kärnkraft i Sverige. Du erbjuds en mångsidig och stimulerande arbetsmiljö där du får utrymme att bistå verksamheten med Ditt kunnande. Du kommer till en företagskultur som präglas av gedigen kunskap, lyhördhet och framåtanda där du får möjligheten att arbeta inom en bransch som påverkar alla. Som jurist är du en viktig pusselbit i arbetet för energiomställningen och målet att bli fossilfria inom en generation.

Din bakgrund

Om dig

Vi söker en person med bred juridisk kompetens i kombination med god affärsförståelse.

Du som söker har en svensk jur.kand. examen (eller motsvarande) med mycket goda teoretiska kunskaper. Du har ett antal års arbetslivserfarenhet inom bolag eller relevant myndighet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är starkt meriterande men inte ett krav om du tidigare har erfarenhet från frågor som berör vår verksamhet, bland annat kunskap inom energiområdet och de juridiska regelverk som påverkar oss. Det är även meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet inom compliancefrågor och inköpsfrågor eller specialistkunskaper inom miljörätt och/eller fastighetsrätt.

Som person är du

Som person är du pålitlig och tar du ansvar för dina uppgifter. Du vill gärna få en övergripande bild av verksamheten och har därför även ett teknikintresse. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare (givetvis får du bra stöttning och introduktion av främst bolagets nuvarande bolagsjurist men även andra kollegor som ny medarbetare). Du har en förmåga att balansera noggrannhet och produktivitet i ditt arbete och kan ge praktisk juridisk rådgivning samt hantera många frågor samtidigt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och samarbetar på ett konstruktivt sätt. Du har även förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har nästan 50 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Klicka här för att ansöka

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: bolagsjurist Christina Glimstedt tfn 076-8417022

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070-1945664

Våra fackliga representanter är: Patrik Andersson – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Anders Karlsson – Ledarna, Thomas Hagman – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2023. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Dela sidan:
Skriv ut:

Annons

Annons
Annons