Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Erfarna jurister till Konkurrensverket

Är du samhällsintresserad och vill jobba med frågor som gynnar konsumenter? Är du intresserad av konkurrens och vill få inblick i olika branscher? Vill du bidra till ett bättre samhälle och konkurrens på lika villkor i Sverige och internationellt? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med komplexa frågor? Då är konkurrensverket något för dig.

Vi söker nu erfarna jurister till våra konkurrenstillsynsenheter

Konkurrensverket har två enheter som arbetar med tillsyn över konkurrensreglerna. Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Enheten för marknadsmissbruk ansvarar för att förhindra dominerande företag att missbruka sin marknadsmakt, samt att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för tillsynen av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter

 • Som erfaren jurist leder eller medverkar du i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande tillsyn inom din enhets ansvarsområden.
 • Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
 • Du arbetar processförberedande genom att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
 • Du deltar aktivt i arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
 • Du kan komma att ingå i processteam för att förbereda mål i domstol.
 • Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
 • Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
 • Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer

 • Du har akademisk examen i juridik.
 • Du har flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU- kommissionen, myndighet eller domstol.
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och tycker om att hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har kunskaper om det konkurrensrättsliga regelverket och om du har yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete. Det är även meriterande om du har domstolserfarenhet eller processvana, särskilt från mål som rör konkurrensrätt.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2022-10-03. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Klicka här för att ansöka

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Johan Sahl biträdande enhetschef på enheten för marknadsmissbruk, Hanna Lekås enhetschef på enheten för karteller och förvärv eller Anna Bornäs HR- partner. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A 151/2022
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-03


Dela sidan:
Skriv ut: