Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Senior Affärsjurist till Legal & Compliance

Är du en driven jurist med intresse för finansjuridik och exportfinansieringsfrågor? Vill du arbeta i en affärsnära roll i en samhällsviktig verksamhet med världen som arbetsfält? Då har vi jobbet som väntar på dig! 

Vi erbjuder dig

Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö. På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens.

Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 160 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga. Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Som affärsjurist arbetar du i en affärsnära roll och är delaktig i flera spännande projekt och viktiga exportaffärer i nära samarbete med våra kundansvariga analytiker. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar arbete med både stora och små̊ frågor som kräver betydande finansjuridisk kompetens och erfarenhet, självständighet, integritet och gott omdöme i kombination med ett kommersiellt förhållningssätt.

Din huvudsakliga arbetsuppgift som affärsjurist är att arbeta med affärer under hela dess löptid, tolka EKN:s villkor samt ta ställning till nya finansiella lösningar och bidra till en god förståelse och hantering av de risker som EKN försäkrar. Som affärsjurist på̊ myndigheten har du kontakter med exportörer och banker i Sverige och internationellt samt EKN:s motsvarighet i andra länder.

I rollen analyserar du avtalsrisker/strukturer, förhandlar och hanterar skadeförebyggande åtgärder antingen själv eller via juridiska ombud i köparlandet. I arbetet ingår även att jobba med regelverksfrågor och utveckling av EKN:s produkter samt att agera stöd i  myndighetsövergripande juridiska frågor. I förekommande fall ingår även att du leder utländska advokatbyråer i deras arbete med indrivningsåtgärder, domstolsprocesser och skiljeförfaranden.

Läs hur en av våra seniora affärsjurister beskriver jobbet på EKN här

Ditt framtida team/avdelning

Rollen som senior affärsjurist är placerad på EKN:s enhet Legal & Compliance och tjänsten rapporterar till chefsjuristen. På avdelningen arbetar 17 personer främst jurister, men enheten inkluderar även säkerhetssamordnare, informationssäkerhetsansvarig, upphandlare och registratur. Två jurister arbetar med Compliance och dataskydd.

Din bakgrund

Vi söker dig med en svensk jur. kand-/juristexamen med minst 4 års kvalificerad yrkeserfarenhet som advokat, bolagsjurist eller motsvarande. Erfarenhet av bank-, finans- och/eller försäkringsjuridik är ett krav.

Vidare har du dokumenterat bred kompetens inom svensk och internationell affärsjuridik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projekt-, internationell och/eller  exportkreditfinansiering (gärna från verksamhet motsvarande EKN:s). Kunskaper om LMA:s standarddokumentation är likaså meriterande.

Arbetet ställer krav på en hög kommunikations- och presentationsförmåga både muntligen och skriftligen i såväl svenska som engelska.

Dina egenskaper

Den här rollen passar dig som vill utvecklas i en samhällsviktig verksamhet i ett internationellt sammanhang. Du är noggrann, initiativtagande och duktig på att organisera och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med andra och är relationsbyggande både internt och externt. Du arbetar bra självständigt, har en hög servicenivå samt ett gott omdöme. Du driver och tar initiativ inom och utanför ramarna för ditt arbete.

Då arbetstempot ofta är högt behöver du vara stresstålig samt ha en förmåga att lägga upp arbetet effektivt och ta dig an arbetsuppgifterna med hög integritet och en positiv inställning. Vidare har du en hög servicenivå samt ett stort engagemang och en vilja att aktivt bidra till att utveckla verksamheten vidare.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tillsvidarebefattning med start så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. Befattningen innefattar tjänsteresor såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm.

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan. Dina svar kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Arbetsprover och arbetspsykologiska tester kan komma att tillämpas i rekryteringen.

En anställning på EKN kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585)

För mer information

Vill du veta mer om tjänsten tala med Johan Damell, chefsjurist.  Frågor om anställningsvillkor och rekryteringsprocessen besvaras av Josefin Ekman, HR-specialist. Facklig representant är Eva Fahlin. Samtliga nås på telefon 08-7880000.

Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka

Vi undanber oss säljsamtal gällande rekryteringslösningar och annonseringskanaler, då vi har valt samarbetspartners för denna rekrytering.

Om EKN

EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Tillträde Snarast

Löneform Fast lön

Antal lediga befattningar 1

Sysselsättningsgrad 100

Ort Stockholm

Län Stockholms län

Land Sverige

Referensnummer 2023/32

Kontakt

Josefin Ekman, 08-7880124

Facklig företrädare

Eva Fahlin, SACO, 08-7880181

Publicerat 2023-11-10

Sista ansökningsdag 2023-12-17

 


Dela sidan:
Skriv ut:

Annons

Annons
Annons