Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Nytt år och sexuella trakasserier mot kvinnor i juristbranschen tågar på”

Krönikor
Publicerad: 2021-01-21 10:35

KRÖNIKA – av Emma Fagervall, Compliance officer och initiativtagare till #medvilkenrätt, aktiv för miljö- och hållbarhetsfrågor via mångfaldigt prisbelönta Supermiljöbloggen.

Ett nytt år är symboliskt på många sätt och vis, men kanske lite extra detta år med tanke på den chock, förvirring, rädsla och sorg som uppstod runt om i världen under förra året i och med corona-pandemin. Även om nyårsfirandet för många av oss kanske såg annorlunda ut i år så har känslan av hopp och möjligheter som ett nytt år för med sig varit stark och vi är många som ser ljusning i mörkret tack vare vaccinets intåg.  

Kanske kanske blir även 2021 året då många kvinnor i vår bransch skulle slippa freda sig på sin arbetsplats? Vad tror ni om det? Hade inte det varit något?  

Skulle 2021 kunna vara året då vi slipper läsa statistik som visar att jurister och anställda på advokat- och redovisningsbyråer oftare blir utsatta eller ser andra utsättas för sexuella trakasserier, än medarbetare i andra branscher. Eller året då vi skulle slippa läsa om att så många som var tionde kvinna under 30 år i Akavias undersökning vittnar om att hon ofta blivit utsatt för sexuella trakasserier under förra året. Ofta blivit utsatt. Förstår ni hur illa det är?  

Akavias undersökning visar även att 11 procent av de tillfrågade medlemmarna har utsatts för sexuella trakasserier någon gång det senast året. Detta trots att hela tre år har gått sedan metoo.  

Jag tycker att det är nästintill ofattbart och mycket svårt att ta in att så många kvinnor fortfarande är så utsatta i sin arbetsmiljö. En miljö som på alla sätt ska vara trygg och där alla människor, även vi kvinnor, har rätt att existera utan att behöva ägna en tanke åt att freda sig. 

Tänk om vi under 2021 skulle slippa läsa sådana här citat:  

Det är allvarligt att så många har utsatts. Samtidigt vet vi att mörkertalen kring sexuella trakasserier är stora och det finns många anledningar till att kränkningarna inte anmäls. Men om problemen inte tas om hand fortsätter arbetsmiljön vara gynnsam för trakasserier, vilket kan leda till sänkt prestationsförmåga och psykisk ohälsa för medarbetarna”, säger Ulrika Husmark, professionsanalytiker på Akavia. 

Hur skulle det vara om 2021 är året då ni med makt att förändra arbetsmiljön och livet för era anställda på riktigt tar det ansvaret? Såhär några veckor in på det nya året skulle jag vilja ge förslag på ett något försenat nyårslöfte för dig som har makten att förändra. Glöm bort meningen ”det är så oerhört hemskt såklart, men här hos oss sker inget sådant som tur är”.  

Utgå från att det sker hos er, på din arbetsplats, i den grupp just du har ansvar för. Gör det till ditt personliga nyårslöfte att vidta evidensbaserade åtgärder för att säkerställa en trygg arbetsplats för alla som arbetar hos dig – våga se utsattheten och gör något åt den.   

Att var tionde kvinna ofta blivit utsatt för sexuella trakasserier på sin arbetsplats under förra året är inget annat än en ren och skär skandal. Det är ett bisarrt lågt bottenmärke för arbetsgivare att inte lyckas skydda alla sina medarbetare, oavsett vilket kön de råkat födas med. Hur många fler kvinnor ska tvingas utsättas för dessa trauman för att just du ska ta ditt ansvar som ledare och chef? 


Dela sidan:
Skriv ut:

Dagens Juridik
red@dagensjuridik.se