Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Influencer marketing- det juridiska ansvaret: webbinarium 18/6

Nyheter
Publicerad: 2020-05-29 09:00

I karantän men inte avskärmad. Vikten av att hålla sig ajour med juridiska nyheter är större än någonsin. Nyhetsbyrån Blendow Lexnova säkerställer att du är uppdaterad på de senaste juridiska händelserna – var du än befinner dig.

Fler högaktuella nyhetsseminarium online

Influencer marketing – det juridiska ansvaret: 18 juni
Marknadsföring via sociala medier har under de senaste åren ökat kraftigt. Personer med stora följarskaror ger via reklamsamarbeten utrymme för företag att synas i flödena. Vilka juridiska aspekter bör företag beakta vid sk. Influencer Marketing? Och vilka rättsliga utmaningar medför detta nya reklamlandskap? Se till att du är uppdaterad kring regelefterlevnad, transparens och skäliga villkor.
Föreläsare: David Leffler och Sara Hovstadius, Cirio Advokatbyrå

Företagsrekonstruktion – ett medel att klara företag i kris i coronatider? 3 juni
Vi är i en djup ekonomisk kris som slår vilt och oreglerat omkring sig. Bistånd utlovas, men tiden är knapp och många bolag riskerar att gå under innan räddningen är inom räckhåll. Antalet ansökningar om företagsrekonstruktion och konkurs har ökat lavinartat. Det är dags att staten inför regler om moratorium på flera områden i syfte att rädda företagen. Men exakt vad kan företagare och rådgivare göra för att säkra verksamhetens överlevnad? Välkommen till ett extrainsatt online-seminarium med Rolf Åbjörnsson, en av landets främsta insolvensrättsadvokater. Här får du praktisk vägledning om vad du måste beakta vid rekonstruktion och konkurs i dessa corona-tider.
Föreläsare: Rolf Åbjörnsson, en av landets främsta experter inom insolvensrätt.

Nya disciplinbeslut och krav vid investeringsrådgivning: 4 juni
Att inte beakta och hantera de krav som ställs vid investeringsrådgivning, kan vid tillsyn från Insuresec medföra risk för kritik och uteslutning – dessutom kan verksamheten drabbas av sanktion eller ytterst indraget tillstånd vid tillsyn från Finansinspektionen.
Välkommen till ett online-seminarium och få praktisk vägledning kring vilka krav och risker som är förknippade med rådgivning om strukturerade finansiella produkter och andra komplexa produkter med hög risk.
Föreläsare: Fredrik Styrlander, Head of Compliance, Mangold Fondcommission

Kritiska risker i arbetsmiljö vid hemarbete: 3 juni
Arbetsmiljölagen gör ingen skillnad på om arbetet utförs på distans eller på den arbetsplats som arbetsgivaren tillhandahåller. Därför är det viktigt att försäkra sig om att hemarbetsplatsen fungerar på ett lämpligt sätt och att tilldelade arbetsuppgifter inte ger upphov till en ohälsosam arbetsbelastning. Välkommen till ett online-seminarium med arbetsrättsexperten Jonas Wiberg. Här får du en uppdatering kring senaste praxis och hur du genom proaktiva åtgärder undviker att begå arbetsmiljöbrott – och därmed risken för böter, straff och sanktionsavgifter.
Föreläsare: Jonas Wiberg, Arbetsrättsjurist

Krisens påverkan på HR – risker och fallgropar: 16 juni
Vilka är de bästa sätten att minska sina personalkostnader?
Hur ska interna regler som är anpassade till krisen utformas?
Hur tillämpas de statliga stöden, t ex korttidspermitteringar i olika bolag? 

Vi kommer att diskutera några exempel från verkligheten som handlar om interna rutiner för digitala möten, närvaroplikt och lojalitetsproblem.  
Föreläsare: Georg Frick, Arbetsgivarkonsult, personalvetare och specialist på praktisk arbetsrätt.

Se hela Lexnovas seminarieutbud här

Ta ett helhetsgrepp om avtalsrätt – 5 webbinarier med Christina Ramberg

Johan Ramberg, bolagsjurist och Christina Ramberg, professor i civilrätt vid Stockholms universitet.

En serie avtalsrättsliga webbinarier säkerställer att du är uppdaterad på det senaste gällande köp- och avtalslagen, hardship-klausuler, befrielsegrunder, avbeställningsrätt samt vinst- och riskfördelningsalternativ. 

Klicka här för att komma till erbjudandet: Uppdatera dig redan idag!


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar:

Dagens Juridik
red@dagensjuridik.se
Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.