Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kommersiella hyresförhandlingar – webbinarium BG Institute

Nyheter
Publicerad: 2020-05-14 15:21

I och med coronakrisen har situationen för många butiksinhavare, restaurangägare och kontorshyresgäster ändrats drastiskt. Hyresnivåerna var på många platser redan på en nivå som enskilda näringsidkare hade mycket svårt att hantera. Fastighetsägarna har gått ut med att avtal ska hållas men detta kan mycket väl bara vara ett förhandlingsutspel.

Kombinationen av enormt utbudsöverskott av lokaler och många näringsidkares mycket prekära situation kommer leda till en våg av omförhandlingar. Konjunkturnedgången, den ökade graden arbete hemifrån och allt fler virtuella möten kommer också sätta press på att öppna upp för omförhandlingar på kontorsmarknaden. Omförhandlingar både när det gäller befintliga hyresavtal och förnyande av dessa.

Det här webbinariet handlar om den nyuppkomna förhandlingssituationen. Vi inleder webbinariet med en genomgång i grunderna i förhandlingsteknik.  Därefter drar vi slutsatser om hur man kan tillämpa och tänka runt den nu uppkomna situationen i synnerhet och lokalhyresförhandlingar i allmänhet.

Under webbinariet kommer vi också titta på de tre vanligaste omförhandlingssituationerna som kommer att uppkomma och diskutera dessa situationerna ur ett såväl juridiskt som förhandlingsmässigt perspektiv.

Situationerna vi tänker diskutera är (1) hyresgästen vars verksamhet mer eller mindre upphört, (2) den stora butikskedjan vars försäljning har störtdykt och slutligen (3) hyresgästen med god ekonomi som känner av nedgången men framför allt upplever sig sitta med ett alldeles för hög hyra.

Medverkande:

Tomas Underskog, advokat och delägare vid Advokatfirman Åberg & Co.

Johan Lagerbielke, fd lärare och forskare på HHS, förhandlingsexpert med 20 års erfarenhet som förhandlingskonsult, kursgivare och föreläsare för olika företag och organisationer

Redan nu kan du skicka in de frågor du önskar få besvarade under webbinariet. Skicka frågorna till veronica.hult@bginstitute.se.

Webbinariet äger rum den 29 maj klockan 09:30-11:00.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar:

Dagens Juridik
red@dagensjuridik.se
Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.