Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Business
Publicerad: 2021-07-23 10:57

Wistrand satsar på Youtube: ”Har massor med idéer”

Felix Olin och Karolina Carlsson, biträdande jurist i MA-gruppen, från ett av avsnitten.
Redan kund?

”Vi vill ge känslan av traditionella intervjuprogram på tv – mer personligt, med så få PowerPoint-bilder som möjligt”.

Facebook och Instagram är sedan länge etablerade kommunikationskanaler för affärsjuridiska advokatbyråer. Sedan i våras har Wistrand börjat använda sig av Youtube.
– Vi ville hitta nya sätt att kommunicera med studenter på juristprogrammet. Vi är med på de arbetsmarknadsmässor som de juridiska föreningarna vid universiteten anordnar varje år och vi har andra aktiviteter riktade mot studenter, men vi ville göra mer. I samband med pandemin var det en del idéer som föll bort, eftersom vi inte kan träffas fysiskt och i detta växte vår webbinarieserie ”Tisdagsfika med Wistrand” fram, säger biträdande juristen Felix Olin, som leder programmet.

"Vi ville att formatet skulle vara ett samtal och ingen föreläsning"
Felix Olin.

– Det handlar om korta webbinarier där vi presenterar olika delar av Wistrand. Vi ville ha bestämd dag och tid och då blev det tisdagar klockan 15.00. Tisdagar eftersom det är veckans tråkigaste dag. Fika klockan tre är återkommande på kontoret så det ville vi också dela med oss av.
– Vi ville att formatet skulle vara ett samtal och ingen föreläsning. Varje avsnitt har ett tema som till exempel något av våra expertisområden eller verksamhetsgrupper. Vi ska ge svar på vad man som ny biträdande jurist gör när man arbetar med till exempel M&A. Vi vill göra detta som direktsända webbinarier för att de som deltar ska kunna ställa frågor direkt under programmet. För att det sedan ska bli lätt att se i efterhand har vi valt att även göra det som en Youtube-serie.

 

"Ska man prata förebilder, så är det nog mest traditionella intervjuprogram på tv"

Har ni några förebilder?
– Vi har inte tittat på vad andra har gjort på just Youtube. När vi satte oss ner för att diskutera hur vi ska kommunicera med studenter kom vi fram till att många vi mött funderar över vad man egentligen gör på advokatbyrå. Ska man prata förebilder, så är det nog mest traditionella intervjuprogram på tv som vi vill ge känslan av. Ingen föreläsning utan mer personligt, med så få Powerpoint-bilder som möjligt.

Har du själv tidigare erfarenhet av att publicera dig på Youtube?
– Varken jag eller de andra medverkande har någon erfarenhet att publicera sig på Youtube men vi tycker att det är roligt att testa nya kanaler för att komma i kontakt med studenter.

Vad planerar ni för teman framöver?
– Vi hoppas ju alla att vi ska kunna ha mer vanliga event och träffas i höst, men vi kommer också att fortsätta. Teman framöver är att presentera flera av våra expertisområden, men vi kommer även göra specialprogram t.ex. om att söka sommarnotarietjänster. Vi tittar också på att bjuda in externa gäster. Vi har massor med idéer.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar:

Annons
Annons