Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2020-01-30 18:24

Vinges AI-piano gör konst av Västlänkenmålet

AI-pianot. Foto: Vinge

”Vi ser affärsjuridiken som vår egen konstform, och hos oss får alla spela sin egen melodi.”

Advokatbyrån Vinge har skapat ett AI-drivet, självspelande piano som gör musik av juridisk text. Projektet beskrivs i ett pressmeddelande som en installation ”som översätter resultatet av arbetet till den mest universella formen av kommunikation – musik. Montera valfri juridisk text i maskinen, tryck på knappen och hör en unik musikalisk komposition skapas i realtid”.
AI:n är framtagen i samarbete med industridesignern och musikern Axel Bluhme, samt upplärd och coachad av musikaliskt lagda Vingemedarbetare.

På Vinges hemsida finns tre av AI:ns kompositioner, baserade på några av byråns uppdrag

-Med vårt AI-drivna piano vill vi illustrera bredden och precisionen i det vi gör på Vinge. Vi är en fullservicebyrå som verkar inom samtliga affärsjuridiska genrer. Nu kan vi äntligen höra alla de klanger verksamheten rymmer. Vi ser affärsjuridiken som vår egen konstform, och hos oss får alla spela sin egen melodi, säger HR-ansvarige delägaren Fredrik Dahl.
På Vinges hemsida finns tre av AI:ns kompositioner, baserade på några av byråns uppdrag, Västlänkenmålet, EIB-finansieringen av Acast och Nobinas förvärv av Samtrans.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: