Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2019-11-15 10:13

Utsedd till främsta juriststudenten: ”Gör ingen halvmesyr”

Foto: Lindahl

Marielle Pettersson från Lunds universitet har utsetts till Sveriges främsta student i affärsjuridik.
– Jag funderade på hur jag själv hade velat bli bemött, säger hon.

För nionde året arrangerade advokatfirman Lindahl casetävlingen Business Law Challenge. Totalt 60 studenter av närmare 200 sökande från landets samtliga juristutbildningar deltog i grenar som affärsjuridisk analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik.
Tio av dem tog sig hela vägen till finalen i Göteborg den 13-14 november. Marielle Pettersson, 26, som studerar termin sex på juristprogrammet vid Lunds universitet som imponerade mest på finaljuryn.
”Med energi, positivt anslag, blick för de väsentliga frågorna samt med väl underbyggda
argument företrädde hon sin huvudmans intressen på ett mycket bra och förtroendeingivande sätt”, står det i motiveringen.

Jag hade velat ha en jurist som var självsäker, gav tydlig rådgivning och fick mig att känna att den hade kontroll.

– Jag är jätteglad och stolt. Det har varit fantastiskt roligt. En otrolig resa med kompetenta medtävlare. Lindahl har skött det himla snyggt och satt så kompetenta delägare på att leda utbildningarna. Även om jag inte hade vunnit så hade jag fått ut så otroligt mycket av det, säger Marielle Pettersson.

Hur gick du tillväga?
– Det var väldigt instinktivt. Jag funderade på hur jag själv hade velat bli bemött som klient. Jag hade velat ha en jurist som var självsäker, gav tydlig rådgivning och fick mig att känna att den hade kontroll. Det var så jag försökte sälja mig själv till de här fiktiva klienterna.
– Men man hann inte alltid tänka så strategiskt. Inför en deltävling hade vi tolv minuter att förbereda oss på. Jag gick in och var mig själv. Lyckligtvis nog så funkade det.

 

Finalisterna My Haney, Marielle Pettersson, Johan Lindgren och Alma Dizdar
Våga tro på dig själv. Gå inte in och gör någon halvmesyr.

Har du något tips till de som deltar i kommande upplagor av tävlingen?
– Våga tro på dig själv. Gå inte in och gör någon halvmesyr. När man kommer in i ett rum och möter människor som jobbat med rådgivning i 30 år så kan vem som helst bli lite nervös. Men visa inte det. Gå in rollen att det är du som är den mest kompetenta.

Vad vill du jobba med framöver?
– Helt klart affärsjuridik. Sedan finns det flera rättsområden som jag tycker är intressanta.

Utöver titeln ”Business Law Student of the Year” vinner Marielle Pettersson en fyra veckors betald praktik på Ingka Group, som äger och driver IKEA-varuhus i 30 länder, samt fyra veckors
betald sommarnotarietjänst hos Lindahl.
Samtliga fyra slutfinalister i årets tävling får dessutom möjlighet att bli mentorer åt seniora jurister, i ett så kallat omvänt mentorskap. För vinnaren sker det på Ingka Groups huvudkontor i Malmö och för övriga tre slutfinalister, My Haney och Johan Lindgren från Umeå universitet samt Alma Dizdar från Lunds universitet sker det hos Lindahl.


Dela sidan:
Skriv ut: