Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2019-06-25 20:56

Storbyrån om OS-uppdraget: ”Långsiktigt samarbete”

Kronprinsessan Victoria efter beskedet om vem som tilldelas vinter-OS 2026, Foto: Stina Stjernkvist / TT

”Även inom sporten har den rättsliga spelplanen blivit allt viktigare”.

 

I måndags kom beskedet att Internationella olympiska kommittén, IOK, beslutat att Milano och Cortina ska tilldelas vinter-OS 2026.  Därmed ratades Stockholm och Åre som OS-värd.

Samma kväll skickade advokatbyrån Vinge ut ett pressmeddelande där de tackade Sveriges olympiska kommitté, SOK, som byrån har biträtt i samband med kandidaturen.

”År 2016 ingick Vinge ett långsiktigt samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, som officiell affärsjuridisk rådgivare. SOK:s värderingar stämmer väl in på Vinges verksamhet; två organisationer som var och en bygger sin verksamhet på talangfulla individer som bildar starka team inom olika grenar, som stöttar och hjälper varandra till framgång”, står det i pressmeddelandet.

 

 

"Att vara affärsjuridisk rådgivare till SOK innebär att vara en del i det arbetet"

Vidare konstaterar byrån den ”rättsliga spelplanen” blivit allt viktigare även inom idrotten och att byrån bistått sin uppdragsgivare i en rad olika juridiska frågor.

” De olympiska ringarna är en av världens mest kända symboler och dessutom det mest skyddade icke kommersiella varumärket. Att vara affärsjuridisk rådgivare till SOK innebär att vara en del i det arbetet”, skriver  Vinge i pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: