Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Porträtt
Publicerad: 2020-05-07 15:18

”Spelplanen har flyttats – men juristerna kan vinna på förändringen”

Foto: Saldo redovisning

”Det är uppenbart att kraven på juristerna förändrats. Nu kommer de äntligen kunna ägna tid åt kunderna”

Coronapandemin förändrar förutsättningarna för alla rådgivare.
Mattias Segerbrand, kreativ ledare på Saldo redovisning, konstaterar att 2020 är en katalysator för hur konsulter kommer att arbeta framöver.
Nyckelorden är digitalisering, automatiserade processer och bättre kontakt med kunderna.
– Vi jobbade som en klassisk redovisningsbyrå fram tills för ett sju-åtta år sedan. Vi insåg att vi behövde ställa om till en digital värld och puttade personalen framför oss, säger Mattias Segerbrand.

Mattias Segerbrand

Namn Mattias Segerbrand

Yrke Kreativ ledare på Saldo redovisning

Senast lästa bok  Silvervägen av Stina Jackson

Senast sedda film The Irishman.

Allvarligaste brott du begått ”Brott i min värld innebär att du sårar andra människor. Ibland behövs det men oftast är det bara fruktansvärt korkat. Och, ja, det har hänt. ”

Favoritlag Gais

"När vi slängde oss ut i det digitala stupet hade vi inget arbetsmönster för det"

– När vi slängde oss ut i det digitala stupet hade vi inget arbetsmönster för det, det skapade vi längs vägen. För många av oss har processen varit sjukt jobbig men så här i efterhand är vi extremt glada att vi tog steget. Vi har fått mycket bättre och närmare kontakt med våra kunder och vi har blivit fantastiskt mycket mer lönsamma.

Vad kommer pandemin innebära för redovisningsbranschen och andra rådgivare?
– Ur det här perspektivet kan det vara positivt att pandemin faktiskt existerar. Den kommer att speeda upp digitaliseringen kopiöst mycket, så att det nästan suddar ut gamla värden. Med ett tärningskast flyttas hela spelplanen in i den digitala världen.
– Konservatismen har varit utbredd, många har lutat sig mot invanda mönster. Bland redovisningsbyråer är det många som fortfarande befinner sig i en bokföringsvärld. Om pandemin inte hänt hade utvecklingen segat sig fram. Nu har det visat sig att det här inte var så svårt som man trodde. När man nu blev tvungen att nyttja tekniken så har fler förstått att den är bra, snabb och säker. De konsulter som dessutom aktivt arbetar nära sina kunder kommer att vara vinnare eftersom man faktiskt levererar ett mervärde som personliga rådgivare istället för att enbart leverera en rapport via mail eller från ett rapportverktyg.

"Jag har själv utnämnt mig till kreativ ledare. Jag tycker om att störa och retas lite"

– Jag har ingen närmare inblick i advokatbranschens villkor men det är uppenbart att kundernas krav på juristerna kommer att förändras. Det handlar om snabbare processer. Om bättre och mer träffsäkra beslut. När automatiseringarna blir just snabbar och säkrare försvinner en massa onödigt arbete från våra skrivbord. Jurister och ekonomer kan äntligen ägna tid åt kunden och deras vilja att utvecklas. Jurister som verkligen vill göra skillnad kommer att behöva lägga ner mer personligt engagemang i klienterna.

Beskriv din roll som kreativ ledare.

– Haha, jag har själv utnämnt mig till det. Jag tycker om att störa och retas lite. Kreativ bokföring är ju ett känt begrepp men det ger inga positiva associationer, det är inte det jag vill anspela på. Vår delägare Matias Aphram har tagit VD-rollen vilket gör att en friare roll som kreativ ledare passar mig bättre. Titeln används ju ofta bland företag som arbetar med marknadsföring och kommunikation, varför skulle det inte gå i andra branscher?
– För mig signalerar det behovet av att skapa en atmosfär i organisationen och lyfta fram de värden som företaget står för. Vi vill skapa ett företag som är lite lekfullt, som ligger i framkant, utmanar tekniken och systemet för att ge bästa möjliga stöd och råd till kunderna, säger Mattias Segerbrand.

 

"Anpassa era anställda efter deras personliga förutsättningar"

Vad har du för tips till advokatbranschen?
– Låt tekniken göra jobbet, lyft blicken från lagarna och se till människorna som verkar i organisationen och/eller de kunder du arbetar med. Lagarna skall följas men du måste se till kundens behov. Vi är alla människor och vi ser ut på olika sätt, agerar olika och tycker olika. Förstår vi inte dessa skillnader kommer din roll som jurist att bli ytterst begränsad. Anpassa era anställda efter deras personliga förutsättningar för att skapa den starkaste dynamiken och energin på arbetsplatsen, och för allas bästa möjliga personliga utveckling.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: