Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2020-11-05 17:29

Setterwalls nye MP: Vi har tagit ett digitalt jättekliv

Foto: Setterwalls

Henrik Kjellander: ” Vi har sett hur efterfrågan generellt har ökat efter dippen i våras och det finns enormt mycket kapital som behöver investeras”.

Henrik Kjellander tillträdde i augusti som ny managing partner för advokatbyrån Setterwalls. Han har varit delägare sedan 2012, är specialiserad på arbetsrätt och var närmast ansvarig för byråns särskilda arbetsgrupp på området.

Vad ser du som din viktigaste uppgift som ny MP?
. Det är att ge förutsättningar för oss att utvecklas, både för medarbetarna och verksamheten i sin helhet, vilket ställer särskilda krav under pandemin, säger Henrik Kjellander.
– Den stora förändringen är att de fysiska mötena har ersatts av digitala möten och där kan vi konstatera att det har fungerat väldigt bra. Vi upplever att kontakten med klienterna har varit effektiv när vi på kort tid har behövt ställa om vårt arbetssätt.

"Genom den stora ökningen av videomöten har vi tagit ett jättekliv i den digitala utvecklingen"

– Den eventuella förändring som många pratar om i branschen just nu är om flexibilitet kring hemarbete kommer att finnas kvar även efter pandemin.

Hur förändras arbetet i uppdragen genom ökad användning av digitala verktyg och mer hemarbete?
– Tack vare de digitala verktygen har vi samma tillgänglighet och leverans som vanligt även om man arbetar hemifrån. Genom den stora ökningen av videomöten har vi tagit ett jättekliv i den digitala utvecklingen och det är något som vi kommer att ha stor nytta av framöver.

Hur tror du att efterfrågan på marknaden för affärsjuridiska tjänster kan ha ändrats ett år från nu?
– Vi har sett hur efterfrågan generellt har ökat efter dippen i våras och det finns enormt mycket kapital som behöver investeras.

 

"Jag är också övertygad om att efterfrågan på kvalificerad juridisk rådgivning och spetskompetens kommer att öka"

Vilka områden ser du störst potential i?
– Vårt aktiemarknadsteam har till exempel arbetat för högtryck hela året och jag tror att de stora transaktionerna har potential det kommande året om inte konjunkturen tar alltför mycket stryk. Jag är också övertygad om att efterfrågan på kvalificerad juridisk rådgivning och spetskompetens kommer att öka och följa utvecklingen under senare år, säger Henrik Kjellander.

Vilka områden ser du som viktigast att prioritera och förstärka inom under de närmaste månaderna?

– Vi rekryterar just nu till flera av våra grupper och de områden som vi prioriterar är transaktioner, inklusive energi och fastighetstransaktioner, fintech, life science och regulatory.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: