Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Business
Publicerad: 2020-02-12 16:39

Prognos: Fortsatt tillväxt på byråmarknaden

Foto: AP
Redan kund?

Amerikansk storbank: ”Vi gör bedömningen att 2020 kommer att innebära fortsatt tillväxt, även om den är mer blygsam än under föregående år”.

Den amerikanska marknaden för affärsjuridiska tjänster växte kraftigt under 2019, enligt en sammanställning som gjorts av Citi Private Bank och som redovisas av branschtidningen American Lawyer.
201 advokatbyråer har inkluderats i sammanställningen, som visar en samlad intäktsökning på 5,3 procent. Prishöjningar anges som den främsta orsaken till utvecklingen, men till viss del beror ökningen även på ökad efterfrågan.

”Det vore klokt att förbereda sig för en nedgång framöver"

En annan tendens är att processer minskat i betydelse för byråerna, samtidigt har transaktionsarbete blivit viktigare. En knapp fjärdedel av byråerna beskrivs som internationella, med mellan 10 och 25 procent av juristerna baserade utanför USA. Dessa redovisar högre ökningar än andra byråer.
I sin analys skriver banken att de inte väntar sig någon lågkonjunktur under 202, även om tillväxten inte kommer att vara på lika hög nivå som 2019.
”Det vore klokt att förbereda sig för en nedgång framöver men vi gör bedömningen att 2020 kommer att innebära fortsatt tillväxt, även om den är mer blygsam än under föregående år”, konstaterar Gretta Rusanow på Citi Private Banks Law Firm Group i American Lawyer.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons