Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Rättsfrågor
Publicerad: 2019-06-29 14:31

Massi Fritz varnas av Advokatsamfundet

Foto Fredrik Sandberg / TT

Elisabeth Massi Fritz varnas för andra gången på ett år. Orsaken är en publicering på Instagram.

 

Advokatsamfundets disciplinnämnd menar att välkända målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz bröt mot god advokatsed när hon på Instagram publicerade en bild där Martin Timells adressuppgifter kunde skönjas.

TV-profilen har i två instanser friats för anklagelser om våldtäkt. Inför Svea hovrätts förhandling i våras lade Massi Fritz upp en bild på sig själv med en penna och den dom från tingsrätten som hon överklagat i sin roll som målsägandebiträde. På domen syns Timells adressuppgifter, men de är suddigare än övriga delar av bilden. Massi Fritz har senare sagt att syftet med bilden var att illustrera hur hon förberedde sig inför hovrättsförhandlingen, inte att publicera adressen.

 

Agerandet har brutit mot den återhållsamhet och måttfullhet som god advokatsed kräver

Inlägget togs bort samma dag som det publicerades. Advokatsamfundet ger ändå Massi Fritz en varning med motiveringen att agerandet har brutit mot den återhållsamhet och måttfullhet som god advokatsed kräver.

Det här är den senaste i raden av fall då medlemmar i samfundet varnas som en följd av publiceringar på sociala medier. Den gången gällde det de anställningskontrakt hennes byrå använt sig av.

Även i augusti 2018 varnades Elisabeth Massi Fritz av disciplinnämnden.


Dela sidan:
Skriv ut: