Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Business
Publicerad: 2018-01-17 00:00

”Kombinationen av jurister och teknik är nyckeln till framgång”

Foto: Synch
Redan kund?

Synch har öppnat ytterligare ett internationellt kontor. Vd:n Jim Runsten berättar om byråns strategi framöver.

Advokatbyrån Synch öppnar sitt tredje internationella kontor, i Oslo. Sedan tidigare har byrån även verksamhet i Stockholm, Köpenhamn och Silicon Valley. Jim Runsten är byråns vd.

Vilka erfarenheter från tidigare internationella etableringar har varit viktigast i samband med att ni går in i Norge?
– Vi lär oss hela tiden och tar med oss tidigare erfarenheter Det blir naturligtvis lättare att etablera en ny verksamhet vid varje nytt tillfälle. Synch, som för många start-ups, har haft en stark tillväxt och expansionen har skett snabbt, säger Jim Runsten.
– Kunder och leverantörer måste ställa om och anpassa sig efter den teknikutveckling som sker. Norge står inför en spännande omställning där inte minst teknologi och digitala affärer kommer att få ett större fokus. Med flera etablerade bolag inom teknologi, växande kluster för entreprenörer och tillväxtbolag samt god tillgång på kapital kan denna omställning gå snabbt.

Legal tech är på frammarsch och det gynnar både kunderna och oss som rådgivare.

Har ni noterat skillnader i intresset för digitala tjänster bland klienterna i de olika nordiska länderna?
– Nej det kan jag inte påstå. Intresset är högt i samtliga länder. Genom vårt arbete med att integrera teknik i utförandet samt vid leveranser kan vi vara mycket flexibla och anpassa våra tjänster till kundens behov. Det har visat sig framgångsrikt i såväl Sverige som Danmark och vi är därför övertygade om att vi kommer att vara ett attraktivt val för kunder även i Norge.
– Utvecklingen är ungefär densamma i alla nordiska länder och det går inte att bagatellisera denna utveckling, legal tech är på frammarsch och det gynnar både kunderna och oss som rådgivare.

Genom att ha anställt flera jurister med djup programmeringskunskap kan vi nu accelerera

Hur står sig den svenska advokatbranschen vad gäller digital anpassning om du jämför med Norge och Danmark?
– De amerikanska och engelska advokatbyråerna har definitivt ett försprång jämfört med den svenska advokatbranschen i stort. Inom norden finns det ett par aktörer som driver på utvecklingen men många advokatbyråer är fortfarande relativt passiva och anser det inte vara lönt att ligga i framkant utan avvaktar standardiserade lösningar som man kan köpa in.
– Generellt så drivs legal tech främst av teknikbolag och inte av jurister. Men vi tror att kombinationen av jurister och tekniker är nyckeln till framgång och har därför samlat båda kompetenserna under samma tak. Vi har gjort på samma sätt i Sverige och i Danmark och hoppas förstås att få till denna spännande kombination även i Norge.
– Vi arbetar konstant med att utveckla våra digitala verktyg och processer, alltid med kunden i fokus. Detta har funnits med som en del i vårt arbete sedan starten. Detta arbete kan vi nu, genom att ha anställt flera jurister med djup programmeringskunskap, accelerera. Det pågår ett flertal interna projekt och initiativ, en del baserade på egen utveckling och en del i samarbete med externa aktörer, där vi tror oss kunna ta fram spännande tjänster och verktyg som våra kunder kan få nytta av.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons