Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Porträtt
Publicerad: 2020-05-15 10:11

”Killarna stannar hemma längre och tjejerna kommer tillbaka snabbare”

Foto. Cederquist

Tone Myhre-Jensen är en av de nominerade till utmärkelsen ”årets Justitia” som delas ut till en person som ”gjort betydande insatser för jämställdhet i juristbranschen”. Övriga nominerade är  Föreningen Justitiapriset står bakom priset som på grund av den pågående pandemin kommer att delas ut först under hösten.

Tone Myhre-Jensen  konstaterar att hon är ”glad och stolt” över nomineringen.

-Det är kul att Cederquist åter uppmärksammas i det här sammanhanget, säger hon.

-Jag har varit i branschen i drygt 20 år och när jag 2016 blev MP kände jag att jag hade chansen att påverka och förändra. Jämställdhetsfrågor och kulturfrågor är förstås frågor som ligger mig varmt om hjärtat.

Tone Myhre-Jensen

Namn Tone Myhre-Jensen

Yrke  Managing partner på advokatbyrån Cederquist

Senast lästa bok Vägen till ofrihet av Timothy Snyder

Senast sedda film ”Säkert någon barnfilm…jo, Sune v Sune”.

Allvarligaste brott du begått ”Kanske har jag kört för fort någon gång”.

Favoritlag   ”Mina barns fotbollslag”.

"Det är en självklarhet att den mest lämpade personen ska arbeta med ett ärende, men också att vi kan diversifiera teamet"

Jämställdhetsperspektivet finns bland annat med när byrån sätter samman sina arbetsgrupper.
– Våra kunder representerar samhället i stort och i våra teamsammansättningar försöker vi matcha det. Det är en självklarhet att den mest lämpade personen ska arbeta med ett ärende, men också att vi kan diversifiera teamet utifrån inte bara ett jämställdhetsperspektiv utan också från erfarenhets- och kompetensperspektiv.

Hur har ni utvecklat jämställdhetsarbetet sedan metoo-hösten?
– Vi insåg då att vi hade gjort ganska mycket inom området, men att vi behövde bli tydligare med vår kommunikation internt och att det också fanns mer att göra. Vi har arbetat aktivt med olika typer av workshops där hela organisationen inkluderas, försökt sätta ord på sådant som annars tenderar att bli plattityder och koppla värderingar till konkreta beteenden.
– Vi skapade nya initiativ i form av interna uppföljningar, så vi vet att vi fokuserar på rätt saker. Vi skapade också en etisk kommitté och regelbundna träffar för hela organisationen, sammankallade av mig och vår HR-chef där vi bland annat diskuterar jämställdhet, omedvetna fördomar och utmaningar kopplade till karriären som konsult och jurist.

Nominerade till Årets Justitia

Ida Kjos, chefsjurist på Advisa och en av initiativtagarna till uppropet #medvilkenrätt.

Tone Myhre-Jensen, managing Partner på Cederquist, som  vann Justitiapriset förra året för sitt arbete med jämställdhet.

Linn Alfredsson, associate på Hannes Snellman och grundare av Tech Academy Nordic.

Ulrika Borg, brottmålsadvokat och delägare på KRIM Advokatbyrå.

"Mycket bottnar i att våga vara transparent och våga lyfta interna frågeställningar"

– Sedan tre år tillbaka har vi också förändrat vår föräldraledighetsersättning, vi gick från att ha en vanlig ersättning, till att istället bara betala ut extra ersättning om man är hemma i minst sex sammanhängande månader och i max 9 månader. Något som fått våra medarbetare att dela mer lika med sina partners. Fått killarna att stanna hemma lite längre, och tjejerna att komma tillbaks lite snabbare, allt för att utjämna spelplanen, och skapa mer likvärdiga förutsättningar.
– Jag tror att mycket bottnar i att våga vara transparent och våga lyfta interna frågeställningar, så att alla får samma information och samma förutsättningar. Men också vara ödmjuk inför att det handlar om att jämställdhet och inkludering ibland kan vara svåra frågor.

 

"Vi saknar varandra och att vara på kontoret, men vi får ju, precis som alla andra, vänta och se"

Två månader in i pandemin, hur har byrån påverkats?
– Vi kommunicerar mer än någonsin internt. Vi har arbetat hemifrån sedan mitten av mars. Det är så klart en stor omställning, men jag tycker att det fungerar bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Organisationen har hanterat den här situationen på ett fantastiskt sätt och har lyckats skapa nya strukturer och nya sätt att hålla samman.
– Vi saknar varandra och att vara på kontoret, men vi får ju, precis som alla andra, vänta och se när vi kan komma tillbaka. En annan effekt är förstås att vi alla snabbt lärt oss nya digitala handgrepp.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: