Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Rättsfrågor
Publicerad: 2021-04-30 10:21

Här är försvararen kollegorna helst vill anlita: ”Jag blir stolt”

Redan kund?

Sveriges advokater fick svara på vilken kollega de helst skulle anlita om de behövde en försvarare.

Årets upplaga av undersökningen Advokaternas advokat har genomförts. Totalt har 1 115 advokater deltagit, hälften specialiserade på brottmål och annan humanjuridik, hälften på affärsjuridik.
Liksom tidigare fick deltagarna svara på vilken kollega de helst skulle anlita om de behövde en försvarare. För åttonde gången var det Johan Eriksson som fick flest röster, i år var det 22 procent av deltagarna som röstade på honom. ”Så bra som alla säger”, ”outstanding” och ”utan yviga gester” är några omdömen från deltagarna.

"Jag vet att många av de yngre advokaterna kämpar för att få många röster"

– Jag blir väldigt glad och stolt, kommenterar Johan Eriksson.
– Jag har ägnat mig åt bokskrivande och annat under året och inte haft något mål som fått andras blickar. Då är det kanske svårare att vinna, inbillar jag mig.

Du vinner för åttonde gången i rad. Hur hade det känts att komma tvåa?
– Jag tror inte att jag skulle börja undra om jag hade gjort något fel eller så. Inte heller brukar jag gå omkring och ta för givet att jag ska vinna.
– Första gången jag vann var det inte lika mycket snack om Advokaternas advokat som nu. Jag vet att många av de yngre advokaterna kämpar för att få många röster, med inlägg i sociala medier. Det är kanske ett inslag som gör att det här känns extra roligt.

På andra plats i undersökningen hamnar Henrik Olsson Lilja med 4 procents stöd. Tredjeplatsen delas av Carl-Oskar Morgården, Frida Wallin och Lars Kruse som alla samlade 3,9 procent av rösterna.
Johan Eriksson är den försvarsadvokat som samlar flest röster bland både affärs- och humanjurister, bland både män och kvinnor.
Bland humanjuristerna är Lars Kruse det näst populäraste valet, 5,5 procent stöd. Bland affärsjuristerna är det Henrik Olsson Lilja med 6,8 procent.
Bland manliga advokater är Per E Samuelson det näst mest populära alternativet med 4,4 procents stöd. Bland kvinnliga advokater är det Frida Wallin, som får 7,9 procent.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons