Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Rättsfrågor
Publicerad: 2018-03-01 00:00

”En möjlighet att HD tar upp Arbogamålet”

Foto:TT
Redan kund?

Försvararen Amanda Hikes analyserar förutsättningarna att få upp Arbogamålet i HD. ”Finns en möjlighet”, menar Leif GW Persson.

Svea hovrätt friade Johanna Möller från misstankar om stämpling till mord på sin tidigare make. Däremot kvarstår tingsrättens dom på livstids fängelse för mordet på Möllers pappa och mordförsöket på mamman.
Johanna Möller nekar fortsatt till samtliga anklagelser.
Nästa steg i processen kommer troligen bli att överklaga domen till Högsta domstolen, säger Möllers försvarare Amanda Hikes, som konstaterar att detta är hennes klients tydliga önskan.

Amanda Hikes
Jag kommer överväga vad det kan finnas för anledningar att få prövningstillstånd

– Vi kommer att gå igenom domen nu i detalj, se över den och jag kommer överväga vad det kan finnas för anledningar att få prövningstillstånd, säger Hikes till Aftonbladet.
Ansökan om prövningstillstånd ska lämnas in inom fyra veckor.
Anledningen till att hovrätten friade Möller från inblandning i den tidigare makens död var att det inte ansågs klarlagt att hur han drunknat:
–Det finns ett utrymme för att han drunknade i Hjälmaren, men det finns också ett utrymme för att han dog på något annat sätt, säger hovrättsrådet och referenten Anne Mellqvist till TT.

Möjligen där att man kommer att leta efter en annan argumentation

Detta får välkände kriminologen Leif GW Persson att öppna för att målet kan fortsätta i högre instans. I SVT:s ”Veckans brott” konstaterar han att möjligheten att prövningstillstånd beviljas är liten, men att detta inte kan uteslutas:
– Normalt prövar inte HD den här typen av mål. Statistiken är övertygande. Men det som får mig att möjligen tro att man kan göra det den här gången är argumentation när man friar henne för att ha anstiftat mordet på maken. Möjligen där att man kommer att leta efter en annan argumentation, säger Leif GW Persson i programmet.

Avsnittet av SVT:s Veckans Brott


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons