Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2019-09-04 12:10

Efter ett år på advokatbyrå: ”Arbetstempot ställer krav på hållbarhet”

Foto: Setterwalls

Tidigare managementkonsult blev vd för Setterwalls: ”Advokatbranschen utmärker sig för det höga arbetstempot och förväntan på tillgänglighet”.

 

För ett år sedan tillträdde Minna Skyman som ny vd för Setterwalls kontor i Göteborg.  Då kom hon närmast från Skanska, där hon bland annat arbetat med affärsutveckling och internrevision. Innan dess hade hon en bakgrund som bland annat managementkonsult. Minna Skyman är inte jurist och hade inte arbetat inom advokatbranschen tidigare.

-Det har varit ett spännande år med högt tempo med många lärdomar från en  helt ny bransch, säger hon.

 

"Det har varit ett spännande år med högt tempo"

 

Hur har det gått för byrån under perioden?

– Vi har ett långsiktigt utvecklingsarbete inom många områden. Som ett exempel kan nämnas vårt arbete med vår företagskultur, värderingar och ledarskap, som jag har valt att prioritera.
-För att kunna behålla våra medarbetare men också attrahera nya talanger så har vi som mål att vara i topp när det gäller medarbetarnöjdhet. I advokatbranschen är det hård konkurrens om duktiga medarbetare och vi vill vara den främsta byrån för både medarbetare och klienter. Kundfokus och digitalisering är andra viktiga områden som kommer att fortsätta öka i betydelse med hänsyn till den ökade förändringstakten i samhället.

 

Har något i advokatbranschen förvånat dig?

-Det som utmärker sig i förhållande till andra branscher jag arbetat inom är det höga arbetstempot och förväntan på tillgänglighet. Det i sin tur ställer krav på en hållbar arbetsplats med tanke på det utvecklingsarbete vi initierat.

 

"Det som utmärker sig i förhållande till andra branscher är det höga arbetstempot och förväntan på tillgänglighet".

 

Vad saknar du från de tidigare branscher du varit verksam i?

-Varje bransch har sina områden och frågeställningar som engagerat mig. För mig är det arbetskollegorna och de personliga relationerna jag skapat genom åren som jag kan sakna.


Dela sidan:
Skriv ut: