Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2019-12-03 10:34

DLA Pipers radikala plan: ”Måste bli mer proaktiva”

Peter Näslund Foto: DLA Piper

”I en föränderlig värld vill vi förändra oss innan vi tvingas bli förändrade”, säger DLA Pipers Peter Näslund.

Internationella byrån DLA Piper har lanserat en ny intern strategi – radical change – vars syfte är att rusta byrån inför framtidens marknad för juridiska tjänster. Bland annat har ett internt dokument tagits fram som ska hjälpa byråns anställda att bistå klienterna i fler sammanhang än den rent juridiska rådgivningen. Representanter från kontor över hela världen, bland annat Stockholm, har deltagit i idéarbetet.
– Det handlar om att vi i en föränderlig värld vill förändra oss innan vi tvingas bli förändrade, säger Peter Näslund, managing partner för DLA Pipers kontor i Stockholm.
– Den värld vi befinner oss i blir allt snabbare och tekniken blir allt mer betydelsefull. Som advokatfirma måste vi bli mer proaktiva och bättre på att förstå den värld och den marknad som vi lever i. Vi måste bli en bättre rådgivare och affärspartner till våra klienter.

 

"Vi befinner oss än så länge i ett tidigt skede"

Vad handlar det konkret om för tjänster?
– Det här startade internt för ett år sedan och vi befinner oss än så länge i ett tidigt skede. Men vi har kommit igång med ett antal produkter som är under utveckling och till viss del har lanserats. Bland annat en programvara som simulerar stora projekt, till exempel inom logistik. Där kan man simulera olika situationer som kan inträffa längs vägen, vilka konsekvenser det kan få och vad vi kan vidta för åtgärder. Vi har redan börjat använda den här programvaran i flera klientuppdrag.

 

Har ni fått reaktioner från klienter?
– Ja, det har varit mycket positivt. En del har varit delaktiga i våra interna processer, så att vi ska få en bild av vad marknaden förväntar sig av en modern advokatfirma.

"En del har redan börjat användas, annat stannar på idéstadiet"

Ligger ni på det svenska kontoret i fas med den här internationella strategin?
– Ja vi avvaktar definitivt inte utan ligger i högsta grad i fas med det här arbetet. Sverige och Norden har alltid legat i framkant vad gäller teknik och innovation och det fortsätter vi med. Men allt emanerar från Londonkontoret, som ursprungligen tog initiativ till projektet.

När kommer radical change vara helt implementerat?
-Strategin som sådan är implementerad redan, konkreta produkter och projekt kommer löpande att tas i bruk. En del har redan börjat användas, annat stannar på idéstadiet.


Dela sidan:
Skriv ut: