Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Porträtt
Publicerad: 2019-09-11 10:21

”Det finns ett ledigt utrymme som Sveriges trevligaste advokatbyrå”

Foto: Heyman&Friends

Var MP för Lindahl i Göteborg – nu startar han en hybridbyrå. ”I konkurrensen räcker det inte med att vara kompetent, du måste också ha sociala skills”.

 

Efter 20 år på Lindahl i Göteborg valde delägaren Pelle Frisack att lämna storbyråvärlden. De senaste sex åren hade han varit managing partner på Göteborgskontoret , en roll han beskriver sig om ”väldigt engagerad” i.

-Den traditionella modellen är att uppdraget som managing partner rullar mellan delägarna. Att man under några år gör sin värnplikt som chef och att det sedan är dags för någon annan att ta vid. Jag var tydlig och drivande i min övertygelse om hur byrån borde utvecklas och ledas. Jag var delaktig i rekryteringar, i employer brandingarbetet, med mera. Jag agerade mer som en vd i ett vanligt företag. Att sedan gå tillbaka som vanlig delägare kändes därför inte som det bästa, varken för gruppen eller för mig själv. Jag hade haft svårt att jobba vidare med en ny ledning som kanske inte skulle dela den övertygelse om byråns framtid som jag själv hade, säger Pelle Frisack.

Namn  Pelle Frisack

Yrke  Affärsjurist och föreläsare

Senast sedda film  Still Alice

Senast lästa bok  Michael Connellys ”The Late Show”.

Allvarligaste brott du begått  “Jag har snattat en kokosboll för länge sedan”.

Favoritlag  Brynäs och GAIS.

"I konkurrensen räcker det inte med att vara kompetent. Du måste också ha sociala skills"

-En sak jag tidigt identifierade var att det finns ett ledigt utrymme som Sveriges trevligaste advokatbyrå. Branschen i övrigt är extremt fokuserad på att marknadsföra sin kompetens.

-Samtidigt blir relationer viktigare och viktigare i samhället. Inför byråvalet kan kunden skaffa sig all information på nätet, kring hur kompetenta och erfarna olika rådgivare är. Men de kan inte fatta rätt beslut utan att träffa de olika kandidaterna. I konkurrensen räcker det inte med att vara kompetent. Du måste också ha sociala skills. Vara varm, intresserad och nyfiken, säger Pelle Frisack.

-Det finns ett värde i att lägga tid också på den personliga relationen. Kan man kombinera kompetens med värden som personlighet och omtänksamhet så har man en bra position. Det handlar om att vara både och – professionell och personlig.

 

 

Advokater är fostrade i att vi inte är bättre än vår senaste prestation

Hade du velat jobba kvar och utveckla byrån i den här riktningen?

-Det hade jag nog fått i så fall, men jag tyckte själv att det var dags att byta. Som managing partner har man två heltidsjobb. Det blev ohållbart att både vara aktiv i vd-rollen och samtidigt ha i princip full verksamhet som advokat.

Pelle Frisack anser att frågan om personlig utveckling prioriteras för lågt i advokatbranschen.

-Vi advokater är fostrade i att vi inte är bättre än vår senaste prestation. Hur många timmar vi levererat, hur mycket pengar vi har dragit in. Av tradition finns det heller inget fokus på personlig utveckling eller hur man ska agera för att bygga relationer.

-Som resultat blir många rädda för att göra fel. Ängsligheten är stor. Då krävs en miljö där man kan känna att det är okej att göra misstag, där man kan gå från ängslighet till självklarhet. Den byrå som klarar av att genomföra den resan kommer att sticka ut på ett meningsfullt sätt.

Samtidigt som Pelle Frisack bestämde sig för att lämna Lindahl i Göteborg så splittrades delägargruppen på byråns kontor i Stockholm. Även där har avhopparna sagt att olika tankar om framtiden varit en orsak.

-Jag tror att splittringar i branschen i regel beror på att starka individer i delägargruppen haft olika strategier kring framtiden, säger Pelle Frisack.

– Alla tankar om framtiden är ju baserade på mer eller mindre kvalificerade gissningar. Gör man bedömningar som landar i att man tror på olika vägar framåt kommer man till slut till ett läge där det är bättre att gå åt olika håll än att försöka kompromissa med en mellanväg som ingen egentligen är särskilt nöjd med.

Att skaffa en försäljningschef till Lindahl var ett modernt grepp, men det var inte självklart

 

När Pelle Frisack valde att lämna Lindahl hade han ingen tydlig idé om vad han skulle göra i stället. Samtidigt förklarade byråns sälj- och marknadschef Gabriel Làzàr att han inte ville jobba kvar under en ny ledning.

-Att skaffa en försäljningschef till Lindahl var ett modernt grepp, men det var inte självklart. Men vi fick mycket positiv respons från marknaden. Jag och Gabriel jobbade nära varandra på Lindahl och delade synsätt om kultur och värderingar. Under vintern bestämde vi oss för att starta något nytt tillsammans och fortsätta på samma sätt.

I början av 2019 startade duon därför Heyman & Friends, som Pelle Frisack beskriver som en ”hybridbyrå”, med jurister, kreatörer och kommunikatörer.

-I den nya verksamheten kan vi erbjuda ett större tjänsteutbud och mer ”rock’n’roll”.

 

När vi startade hade jag inga planer på att vara fullt belagd med juridik

Vad har ni gemensamt?

-Vi förenas av inställningen till varandra och till kunden. Vi vill alla ha en nära relation till kunden, de ska känna att vi tar hand om dem, att vi finns här för dem. Kommunikation och juridik är affärskritiska funktioner för de flesta företag. Vi riktar oss framförallt till ägarledda företag som behöver båda typerna av tjänster.

Varför ägarledda?

-För att göra ett riktigt bra jobb måste man komma nära,  så att man bättre kan förstå kundens verksamhet, mål och riktning. Det blir lättare om man får en dialog och relation direkt med ledningen.

-När vi startade i vintras hade jag inga planer på att vara fullt belagd med juridik. Jag har medverkat i några av våra kommunikationsuppdrag och ser att det finns likhet mellan de här disciplinerna. Den senaste tiden har jag ändå varit mer än fullt belagd med juridik. så vi har redan anställt två unga riktigt talangfulla jurister. Nu är vi sju Heyman-friends i bolaget


Dela sidan:
Skriv ut: