Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Rättsfrågor
Publicerad: 2019-11-24 16:12

”De här målen är speciella – insatserna är enorma”

Foto: Alexander Larsson Vierth / TT /

Ex-ministern Eskil Erlandsson inför rätta misstänkt för sexuella ofredanden. Försvararen: ”Svårare att göra ett framgångsrikt jobb i sådana mål”.

 

Under måndagen inleds rättegången mot tidigare jordbruksministern Eskil Erlandsson som åtalats för tre fall av sexuellt ofredande mot tre olika kvinnor.

Den förre C-politikern företräds av Johan Eriksson, som även tidigare försvarat högt uppsatta politiker, bland annat SD:s förre rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth.

-De här målen är speciella.  Vad gäller straffnivåerna är de oftast inte speciellt allvarliga, det handlar om bötesbelopp. Men insatserna för den det gäller är enorma. Ofta står hela deras yrkesliv på spel- För den tilltalade blir det en hederssak. En möjlighet till återupprättelse. Man kan förstå att den strävan blir ganska stark, säger Johan Eriksson.

 

"Advokater, domare, åklagare, alla beter vi oss annorlunda."

– Det här gör samtidigt att den här typen av uppdrag är krävande. Dessutom blir det ett helt annat tryck i ett kort mål. I det här målet sitter vi en och en halv dag. Då blir det svårare att göra ett framgångsrikt jobb. I ett långt mål kan man alltid komma på något man kan göra nästa dag, men här är pressen större.

– Det här påverkar oss allihop. Advokater, domare, åklagare, alla beter vi oss annorlunda.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: