Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2020-02-04 13:44

Calissendorffs byrå spricker – delägare går till Cirio

Arkivbild. Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Axel Calissendorff: ”Det visade sig att delägarna hade olika svårförenliga visioner och ambitioner om sin professionella framtid.”

I slutet av förra året fattade delägarna i boutiquebyrån Calissendorff Swarting det strategiska beslut att gå skilda vägar. I ett brev som publicerats på byråns hemsida framgår att byrån splittras och att delägarna Axel Calissendorff, Joakim Cederlöf, Jan-Mikael Bexhed och Einar Wanhainen kommer att fortsätta driva verksamheten under varumärket Calissendorff Advokatbyrå.
Medgrundaren Odd Swarting skulle samtidigt lämna byrån tillsammans med Camilla Appelgren och Ulf Johansson. Som skäl angavs att avhopparna skulle ansluta till nya byråer ”vars organisation och resurser är bättre lämpade” för trions specialområden.

"Det visade sig att delägarna hade olika svårförenliga visioner"

Calissendorff Swarting grundades 2013 av den välkände affärsjuristen Axel Calissendorff, som genom åren bland annat uppmärksammats för sitt uppdrag som hovauditör. Tidigare hade han under många år varit delägare vid Mannheimer Swartling och senare startat Roschiers svenska verksamhet.
– Byrån har sedan den grundades haft ett fokus på att vara en boutique för kvalificerad juridisk rådgivning. Det har varit en framgångsrik satsning, säger Axel Calissendorff.
– Inför en ny avtalsperiod var det naturligt att delägarna emellan inleda en dialog om den fortsatta inriktningen. Det visade sig att delägarna hade olika svårförenliga visioner och ambitioner om sin professionella framtid. Vi som är kvar fortsätter satsningen på kvalificerad juridisk rådgivning inom våra kompetensområden. Några nyrekryteringar är inte aktuella.
– De som har lämnat byrån gör det för att driva sin verksamhet i större byråer med resurser och specialistkompetens, som är bättre anpassade för de olika transaktioner som de har förklarat att de önskar syssla med, säger Axel Calissendorff.

"Det ligger ingen dramatik i nu genomförda förändringar"
Odd Swarting.

Camilla Appelgren, expert på Life science-uppdrag, har blivit delägare på Mannheimer Swartling.
Ulf Johansson, specialiserad på M&A och fund formation, har blivit delägare på Kanter advokatbyrå.
Odd Swarting, vid flera tillfällen rankad som en av landets ledande specialister på läkemedelsjuridik, har nu blivit senior counsel på Cirio.
– De är nu verksamma på mycket bra byråer och jag och övriga kompanjoner som är kvar önskar dem all lycka och framgång. Det ligger ingen dramatik i nu genomförda förändringar, säger Axel Calissendorff.


Dela sidan:
Skriv ut: