Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Business
Publicerad: 2021-06-10 09:13

Byrån ökade under pandemin: ”Förändring av mixen”

Michael Wigge: ”Vi har varit förskonade från större effekter av pandemin – behövde inte ta fram obeståndskostymen”.

Transaktionsspecialisten Michael Wigge, mångårig partner på Vinge, startade för sju år sedan den nya boutiquebyrån Wigge & Partners. Allt fler uppdrag inom M&A och fondinvesteringar har givit byrån en kraftig tillväxt under 2020. Bland annat medverkade man i ett 50-tal transaktioner under förra året.
– Vi har fördubblat våra lokaler och ökade antalet medarbetare med tolv personer till 40. Hittills i år har vi ökat med fem personer till 45. Antalet transaktioner ökar kontinuerligt och vi har flera börsnoteringar i pipeline, säger Michael Wigge.

"Vi har märkt en förändring av mixen"

Som en orsak till ökningen anger han att byrån koncentrerat sig på svenska transaktioner inom segmenten small och mid-cap.
– Vi har varit förskonade från större effekter av pandemin. Som en av delägarna inom fastighetsgruppen ,Patrick Forslund, uttryckte sig – vi behövde inte ta fram obeståndskostymen.
– Våra uppdrag har snarare ökat, men vi har märkt en förändring av mixen eftersom vi tidigare haft en stor andel utländska klienter. Dessa har minskat tidigare under pandemin men under senaste kvartalet har vi sett att de är på väg tillbaka.

 

"Att vara på väg uppåt är alltid berikande"

Beskriv skillnaden mellan att jobba på en byrå som Vinge och att driva en boutiquebyrå.
– Vi är mindre och mer snabbfotade – jag upplever att vi har kortare beslutsvägar och en större närhet till verksamheten. För oss som startade byrån har det varit viktigt att alla känner sig delaktiga i byggandet.
– När vi bestämde oss för att bygga nytt hade vi förmånen av få börja med ett vitt papper. Det tillför en nybyggarkänsla och en frihet som ger energi. Att vara på väg uppåt är alltid berikande. Det är enklare och mer lustfyllt.


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar: