Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från Glimstedt

Tydliga prioriteringar på Glimstedt

Publicerat 2 maj, 2022

Nyckeln till framgång är duktiga medarbetare som trivs – ett ledmotiv på Advokatfirman Glimstedt. Medarbetarna ges möjlighet att utvecklas i sitt arbete och ta eget ansvar, i kombination med en bra balans mellan arbete och fritid.

Det betyder kortfattat att medarbetare ges möjlighet att fokusera på de arbetsområden som de trivs med och utvecklas inom dessa, en förhoppning om ett roligare och meningsfullare arbete. Tankesättet är att om man arbetar med något som man tycker är intressant och trivs med så blir man även bättre på det man gör. Det blir även en kvalitetsstämpel och ger en expertis som kommer klienterna till godo. Varje jurist förväntas ta ansvar sin vardag, utveckling och karriär.

Delaktighet

Det betyder även att alla medarbetare kan vara delaktiga i beslut som rör organisationen. I styrelsen sitter en delägare från varje kontor och på styrelsemötena deltar även en representant från de biträdande juristerna. På det sättet vägs information in från de yngre juristerna och beslut kan tas med ett bredare perspektiv och med alla anställda i fokus. Historiskt så har alltid en yngre jurist varit med på mötena, det sitter i byråns DNA att alla medarbetare ska känna sig delaktiga och ha chans att påverka – både sin vardag och karriär men även organisationen på nationell nivå.

Framgång kräver kunskap

För att bli bättre på det man gör är ständig utveckling ett måste. Branschen förändras, regelverk uppdateras och affärerna är komplexa, det gör att klienternas behov måste tillgodoses genom att juristerna kontinuerligt utbildar sig. På Glimstedt finns ett utbildningsprogram för alla jurister, det innebär föreläsningar, utbyten i kompetensgrupper, konferenser och kurser inom aktuella ämnen. Varje år ges flera tillfällen att åka på kurser som ligger verksamheten nära. Kompetensgrupperna fokuserar på de sju största affärsjuridiska områdena som byrån arbetar med, de tittar på nyheter, branschen, lagar, praxis, och så vidare. Grupperna ger ett sammanhang som spänner över kontorsgränserna och skapar team utanför det egna kontoret. Den interna kunskapen tas tillvara och delas med andra medarbetare vilket även stärker den interna kulturen och bidrar till Glimstedt som attraktiv arbetsplats.

En väg in

Glimstedt anställer cirka 10–20 jurister om året runt om i landet. Många av dem har arbetat på de större byråerna i Stockholm och vill återvända hem, till en mindre stad, eller så har de utbildat sig på något av universiteten och bor kvar i sin hemstad. För jurister som fortfarande studerar erbjuder Glimstedt praktik på flera orter, det är ett sätt att komma in i verksamheten och prova på arbetet på byrå.

Många av juristerna på byrån har börjat som praktikanter, till exempel Amanda Moberg på Norrköpingskontoret:

”Jag är tacksam för att jag har fått göra resan praktikant – deltidsarbetande student – biträdande jurist – advokat på Glimstedt tillsammans med fantastiska kollegor som alltid inspirerat, stöttat och coachat mig. Det bästa med att arbeta på Glimstedt är det omväxlande och utmanande arbetet, många klientkontakter och givetvis alla kollegor. Möjligheten att kunna balansera arbets- och privatlivet är också något som jag värderar högt.”

Läs mer om praktik hos Glimstedt här.

Advokatfirman Glimstedt är en fullservicebyrå med fokus på affärsjuridik. Glimstedt finns i Stockholm, Norrköping, Linköping, Örebro, Jönköping, Helsingborg, Kalmar, Växjö, Falun och Ludvika, samt i Estland, Lettland och Litauen.

 


Dela sidan:
Skriv ut: