Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från White & Case

Secondment, pro bono och fotbollscup – Allt hos White & Case

Publicerat 12 oktober, 2022

Börsnoteringar, associationsrätt och insiderhandel. Om det handlar några av de frågor som White & Cases jurister, Louise Nässén och Monica Ericson, får svara på i frågesportspodden ”Vem vill bli jurist?”. Dessutom berättar de om fördelarna med att vara en global byrå, deras interna fotbollscup och pro bono-arbete.

Både Louise Nässén och Monica Ericson arbetar i White & Cases kapitalmarknadsgrupp där de sysslar med aktiemarknadsrätt och publik M&A. De har båda varit på White & Case i över ett år och trivs väldigt bra. Båda beskriver byrån som dynamisk och spännande.

– Det är inte sällan som vi tar emot samtal från New York-kontoret eller London-kontoret, lite beroende på vart klienten sitter. White & Case är en händelserik och utvecklande arbetsplats, säger Monica Ericson.

Det är bland annat den globala aspekten som får White & Case att sticka ut. Med kontor nästintill på alla kontinenter är byrån en av de största världsledande advokatbyråerna. Att arbeta hos White & Case ger därför goda möjligheter till utstationering på andra kontor världen över.

– I och med att vi är ett globalt bolag finns det goda möjligheter att arbeta på flera olika kontor inom White & Case, vilket jag tycker är en oerhörd stor fördel. Styrkan i vår byrå är att vara globala samtidigt som vi är familjära – vårt Stockholmskontor har en fin sammanhållning, säger Louise Nässén.

Idrottsevenemang skapar sammanhållning

Trots att affärsjuridik står högst på agendan, hinner även byrån med att hitta på roliga aktiviteter och resor tillsammans. I år har de varit på både skidresa och i Berlin för den årliga fotboll- och volleybollturneringen White & Case World Cup.

– Cupen går ut på att alla White & Cases kontor samlas och tävlar – vi var nästan 1 200 personer i Berlin. Vi från Stockholmskontoret hade ett lag tillsammans med Helsingforskontoret, team Nordics, och kom faktiskt på en andra plats i fotbollsturneringen. Jag var tyvärr inte med själv utan satt i hejarklacken istället, säger Louise Nässén.

Starkt välgörenhetsarbete

En annan faktor som får White & Case att sticka ut är deras pro bono-arbete. Både Louise och Monica är, och har varit, delaktiga i byråns välgörenhetsuppdrag.

– På Stockholmskontoret har vi ett samarbete med Norrsken som driver lösningar för personer som har påverkats märkbart av covid-19, säger Monica Ericson.

– Det som är så fantastiskt med vår globala verksamhet är att vi har möjlighet att hjälpa väldigt stora välgörenhetsorganisationer över hela världen, tillägger Louise Nässén.

Nyligen gästade de båda frågesportspodcasten ”Vem vill bli jurist?” och fick bland annat svara på börsnoteringsfrågor och grotta ner sig i ett aktuellt rättsfall i media.

Nyfiken på hur det gick? Här hittar du avsnittet av ”Vem vill bli jurist?”


Dela sidan:
Skriv ut: