Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från Merino

Merinos jurister intar frågesportspodden ”Vem vill bli jurist?”

Publicerat 3 oktober, 2022

Under sommaren 2021 såg advokatbyrån Merino dagens ljus och sedan dess har det varit full fart. Nyligen besökte två av byråns advokater, Rebecka Riismark och Klaralee Keilor, juridikpodden ”Vem vill bli jurist?” för att sätta sina juristkunskaper på prov och samtala om den nystartade byrån.

Med kontor i Stockholm och en filial i Visby är Merino advokatbyrå ett namn att lägga på minnet.

– Gemensam nämnare för våra verksamhetsområden är att vi hjälper företag att lösa små och stora problem, vilka oundvikligen uppstår när ett företag bedriver näringsverksamhet, säger Rebecka Riismark, advokat på Merino.

Som en relativt liten och ny byrå finns det stort utrymme för individer att växa och ta ansvar. Varje medarbetares individuella personliga och yrkesmässiga utveckling är en förutsättning för en framgångsrik byrå, som i sin tur har möjlighet att påverka och förändra sin omgivning på lång sikt, menar Klaralee Keilor.

– På Merino blir du tidigt coachad i hur du ska bli en självständig advokat och, om önskemål och ambition finns, en blivande delägare. Vi får hjälp internt av byråns delägare och av externa konsulter hur vi ska bygga vårt eget varumärke och hur vi på bästa sätt ska hantera övergången från biträdande jurist till att bli självständig advokat och företagare, säger hon.

Lyssna på avsnittet med Merino advokatbyrå i ”Vem vill bli jurist?” här.

Att lära sig arbeta smart och lönsamt – en förutsättning för ett kombinerat liv

Att lyckas kombinera arbetet på affärsjuridisk advokatbyrå med privatlivet över tid sitter högt upp på agendan för Merino. De har regelbundna avstämningar i helgrupp där de går igenom arbetsbeläggning och ärendetyp för att kunna fördela arbeten till rätt resurser.

– Vi arbetar aktivt med att identifiera och kategorisera allt som vi gör under en dag, för att urskilja om vi behöver ta in externa resurser, nya medarbetare eller omfördela mellan oss. Vi vill bli så lönsamma som möjligt, rätt uppgift ska göra av rätt person i organsationen, säger Klaralee Keilor.

Självständiga jurister från start

De båda har varit med och fått stort ansvar och förtroende för att bygga upp Merino från början. Och för att pitcha in byrån till nyfikna juriststudenter och nyexaminerade lyfter de just möjligheterna att bli självständig tidig och skapa sitt nätverk.

– Du får verkligen lära dig att bli en självständig jurist – både kompetensmässigt och vad det gäller att dra in egna uppdrag. Dessutom har vi en väldig go teamkänsla, säger Rebecka Riismark.

Nyligen medverkade de både i juridik- och frågesportspodden ”Vem vill bli jurist?” där deras kunskaper inom juridik sattes på prov. Bland annat grottade de ner sig i tvisten mellan Ebba Busch och Esbjörn Bolin samt ett blandat utbud av tentafrågor och allmänna kuriosa inom juridikens värld.

Vill du veta hur det gick i frågesporten mellan Klaralee och Rebecka? Lyssna här.


Dela sidan:
Skriv ut: