Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons

Merino Advokatbyrå tar klivet ut i rampljuset

Publicerat 28 oktober, 2021

Hos nystartade Merino Advokatbyrå ligger fokus på långsiktiga relationer till både medarbetare, klienter och andra samhällsaktörer. Med expertis inom utvalda områden och en sund företagskultur är det en byrå att lägga på minnet.

Knappt ett halvår på marknaden och mycket har redan hänt hos Merino Advokatbyrå. Med nyrenoverade lokaler i Stockholm och med en kontorsfilial i Visby erbjuder de hjälp till företagare i ekonomisk kris och agerar ombud i kommersiella tvister.

– Vi hjälper företag att lösa konflikter utanför domstol, men företräder även företag i domstolsprocesser genom alla moment, säger biträdande jurist Klaralee Keilor och fortsätter:

– När det gäller obestånd hjälper vi företag som riskerar, eller har hamnat i ekonomisk kris. Ju tidigare vi rådfrågas desto större är möjligheten att vi kan hjälpa till att rädda verksamheten. På så sätt räddas också arbetstillfällen och man har möjlighet att dämpa de värsta negativa konsekvenserna.

Värnar om medarbetarna

Advokatbyrån har med andra ord många strängar på sin lyra. Men likväl som de erbjuder specialanpassad rådgivning till företag, värnar de om en god företagskultur. Matilda Svernell, advokat på Merino, menar att varje medarbetares personliga och yrkesmässiga utveckling är en förutsättning för en framgångsrik byrå, vilken har möjlighet att påverka och förändra sin omgivning positivt. Hon lyfter delaktigheten som en av företagets styrkor.

– Som medarbetare på Merino får man vara involverad i beslut som tas och vara med när saker händer. I samband med flytten till vårt befintliga kontor har jag agerat projektledare och varit en av de som ansvarat för inredningen till kontoret. I uppstarten av vår verksamhet har byråns unga medarbetare fått mandat att bland annat rekrytera medarbetare, bestämma byrånamnet samt utforma logotyp och hemsida.

Klaralee Keilor instämmer. Även hon var med och byggde byrån från grunden och var en av de som ansvarade för att hitta lokal i Stockholm.

– Det har varit både roligt och givande att vara med från början och bygga Merino tillsammans. Vi får ett stort förtroende och mandat från delägarna – en erfarenhet som är få förunnad bland unga jurister, säger hon.

Arbetar med work-life balance

Juristbranschen är sedan länge förknippad med stress och hektiska arbetsdagar. Detta är något som Merino arbetar aktivt med att förbättra i syfte att göra yrkeslivet på advokatbyrå hållbart och långsiktigt.

– Detta innebär inte att det är en kravlös miljö, utan det ställs höga krav på att även medarbetarna tar ansvar för sin egen utveckling. Medarbetarna uppmanas att reflektera över både sin arbetssituation och privatliv för att ha möjlighet att sätta tydliga mål för vilka yrkespersoner vi vill vara, säger Matilda Svernell och fortsätter:

– Det vi gör är bland annat att arbeta med delegering både uppåt och nedåt inom organisationen för att se till att arbetsbeläggningen är jämnt fördelad mellan medarbetarna. Dessutom för att se så att vi har tillgång till de resurser som behövs, både internt och externt.

Ett spännande 2022 i sikte

Möjligheterna är oändliga för nystartade Merino Advokatbyrå. Fokus för framtiden ligger på att fortsätta växa verksamheten och sätta rutiner. Dessutom vill de utveckla byråns studentengagemang.

– Hos oss finns det plats för både studentmedarbetare och sommarnotarier till nästa år. Det är en bra inkörsport till en karriär på Merino Advokatbyrå. Vi ser fram emot vad 2022 har att erbjuda, säger Klarelee Keilor.

Läs mer på Merinos karriärssida här.

 

Om Merino

Merino Advokatbyrå är inriktad mot att hjälpa företag med deras löpande affärsjuridiska frågor, agera ombud för företag vid kommersiella tvister och hjälpa företag i ekonomisk kris. Merino Advokatbyrås samtliga jurister arbetar i olika utsträckning med dessa verksamhetsområden. Gemensam nämnare för Merinos verksamhetsområden är att de hjälper företag att lösa små och stora problem, vilka oundvikligen uppstår när ett företag bedriver näringsverksamhet. Bolaget har säte i Stockholm och kontorsfilial i Visby. Läs mer här.


Dela sidan:
Skriv ut: