Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från Cederquist

Juridikfrågesport med Cederquist – vem vet mest?

Publicerat 26 september, 2022

Vem dömdes egentligen i Trustorhärvan? Vad innebär begreppen bargaining power och derivat? De är några av de frågor som Elin Ljungström och Erik Wernberg utsätts för i juridikpodden ”Vem vill bli jurist?”.

På den affärsjuridiska advokatbyrån Cederquist är det full fart. Förutom många spännande ärenden har de en egen tidning, ett husband och den due diligence-arbetande AI-roboten Bengt. Två som har arbetat på byrån länge – och stortrivs – är Erik Wernberg och Elin Ljungström. Nyligen medverkade de båda i podcasten ”Vem vill bli jurist?” där de fick sätta sina kunskaper inom juridik på prov i en frågesport. I podcasten, som leds av försvarsadvokaten Adam Borg, möts de av frågor baserat på det kända fallet gällande investmentbolaget Trustor på 90-talet samt aktuella trender och begrepp som de kanske möter i vardagen på Cederquist.

Vill du veta hur det gick i frågesporten? Lyssna på avsnittet här för att höra Erik och Elin tävla i sina juridiska kunskaper.

Till vardags arbetar Elin Ljungström inom aktiemarknads- och värdepappersrätt – ett område som hon inte alls uppskattade på samma sätt under studietiden.

– När jag studerade var straffrätt den klart roligaste kursen, så det är lite speciellt att jag har hamnat inom aktiemarknadsrätt som jag tyckte var bland det tråkigare att plugga, säger Elin i poddavsnittet och skrattar.

– Men det är nog inte helt ovanligt att man känner så, att det skiljer sig åt i det man studerar och det man praktiserar. Nu älskar jag att arbeta med det jag gör, fortsätter Elin.

Glädje och utveckling i fokus
Det bjuds inte bara på ett rafflande quiz i ”Vem vill bli jurist?”, utan deltagarna samtalar också om hur det är att komma till Cederquist som nyanställd, sammanhållningen på byrån, hur de arbetar med jämställdhetsfrågor och inte minst den uppskattade fredags-aw:n.

– Vi har ett on-boarding-program som alla nyanställda får ta del av där man utbildas i hur det är att vara och leva som en Cederquistare, säger Erik Wernberg och fortsätter:

– På fredagar har vi också aw:s som uppskattas, särskilt av våra yngre jurister. Jag själv tycker att det är ett perfekt tillfälle att lära känna fler medarbetare och få chansen att snacka om allt möjligt.

Arbetar värderingsstyrt

Cederquist är en av de ledande advokatbyråerna på den svenska marknaden och med 150 medarbetare, varav 100 jurister, erbjuder de sina kunder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. En av flera saker som göra att byrån sticker ut är att Cederquist var den första advokatbyrån i Stockholm som började arbeta värderingsstyrt.

– Redan 2005 började vi arbeta utifrån våra värderingar. Det styr hur vi ska vara mot varandra, både internt och externt, säger Erik Wernberg.

Byråns värderings- och jämställdhetsarbete har bland annat uppmärksammats genom att byrån två år i rad har vunnit Justitiapriset, som delas ut till den byrå som arbetar bäst med jämställdhet.

– Vi jobbar aktivt med sådana frågor. Delvis gjorde vi en stor satsning för några år sedan med att göra om kompensationen när man är föräldraledig för att skapa incitament för män att vara pappalediga längre, samtidigt som kvinnorna uppmuntras att komma tillbaka lite tidigare. Det är inget som direkt gynnar Cederquist, utan det handlar framför allt om att driva trenden åt rätt håll, säger Elin Ljungström.

– Det har lett till att män och kvinnor är hemma lika länge. Tittar man på fördelningen är det fler kvinnor än män som är anställda på Cederquist, tillägger Erik Wernberg.

s mer om Cederquist här. https://www.cederquist.se/


Dela sidan:
Skriv ut: