Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från Vinge

Dude Diligence, kända rättsfall och M&A

Publicerat 17 oktober, 2022

Vad betyder uttryck som zug um zug och manschettbrottslighet? Och när antogs EU:s taxonomiförordning? Nyligen gästade Vinges jurister, Maria Dahlin Kolvik och Samra Baytar podcasten ”Vem vill bli jurist?” för att svara på dessa frågor och samtala om byråns kampanj Dude Diligence, jämställdhet och hur man kombinerar jobbet som jurist med ett familjeliv.

Tittar man på Maria Dahlin Kolvik och Samra Baytars cv:n är de snarlika varandra. Båda har en juristexamen från Stockholms universitet i ryggsäcken och till vardags arbetar de inom bolagsrätt och M&A på Vinge, där de varit i tio respektive åtta år.

– Vi båda kom i kontakt med Vinge redan under studietiden. Jag började via Vingeveckan och sedan började jag att arbeta extra, vilket gjorde att det kändes naturligt att fortsätta hos Vinge när jag hade tagit min examen, säger Maria Dahlin Kolvik.

Kombinera privat- och arbetsliv

En faktor som har fått de båda att stanna i ett decennium är förutsättningarna Vinge ger för att kombinera ett arbets- och privatliv. Maria Dahlin Kolvik menar att man måste förstå att ens karriär är lång och innehåller olika faser. Ibland vill man gasa och satsa mer på yrket, medan man i andra stunder vill landa mer i familjelivet eller annat fokus. Samra Baytar håller med:

– Det är en stor omställning när man får barn, och mitt tips är att vara transparent med det. Berätta för dina kollegor att du behöver gå tidigare för att hämta ditt barn på förskola och att du inte kommer vara tillgänglig kommande två timmarna. Samma gäller för klienter, om det är något som är brådskande för dem kan du berätta att det är bättre att ringa istället för att mejla. Det har hjälp mig enormt.

– Och det handlar givetvis inte bara om de som har familjer. Är du en ung jurist och ska kanske gå på bio en kväll eller en födelsedagstillställning är det inga konstigheter att informera om det – det blir tydligare för alla runt omkring och skapar förståelse och respekt för andra privatliv. Det är ingen som förväntar sig att man ska vara en robot, fyller Maria Dahlin Kolvik i.

Jämställdhet i fokus

Något som får Vinge att sticka ut är deras arbete med mångfald och jämställdhet. Bland juristerna är det ofta 50/50 sett till män och kvinnor, med en liten övervikt på kvinnor. När det kommer till delägare och de mest seniora i teamen, finns en övervikt på män, vilket är något som byrån jobbar aktivt med för att få en jämnare könsfördelning.

– Sedan 2014 har vi haft ett mål att 50 procent av de nyinvalda delägarna ska vara kvinnor. Vi är inte där än, men arbetar för det. Sedan har vi något som kallas Vinge Puls, där vi har medarbetarundersökningar och bland annat stämmer av hur våra medarbetare upplever jämställdheten på byrån, säger Samra Baytar.

Kampanjen Dude Diligence

Arbetet med ett mer jämställt bolag har även lämnat Vinges väggar och bland annat tagit sig i uttryck genom kampanjen Dude Diligence. För att ge en tydligare bild av bolagen som köps och säljs har de gjort ett tillägg i deras due diligence-erbjudande som handlar om just jämställdhet.

– Utöver den vanliga due diligence-granskningen tittar vi på hur bolaget ser ut på ledningsnivån i styrelse och ledningsgruppen. Vilka jämställdhetsmål och policys har man, och hur arbetar man med dessa inom företaget? Det är sådana frågor vi tittar på och rapporterar om, säger Maria Dahlin Kolvik och fortsätter:

– Det här är vårt sätt att, inom ramen för vår kärnaffär, kunna vara med och rikta strålkastarljuset på en fråga som ligger oss nära och är viktig. All forskning visar på att jämställda bolag är mer lönsamma, så det handlar om att vi hjälper våra klienter att göra mer lönsamma investeringar.

Nyfiken på hur det gick? Här hittar du avsnittet av ”Vem vill bli jurist?”

 


Dela sidan:
Skriv ut: