Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från Wistrand Advokatbyrå

Det är som detektivarbete i kombination med problemlösning

Publicerat 21 november, 2022

Att hålla koll på de Allmänna Bestämmelserna AB 04, ABT 06 och ABK 09 är ett måste inom entreprenadjuridik. Men exakt hur bra koll har juristerna Isabella Lidström och Jerker Christensen från Wistrand Advokatbyrå? Svaret får du i podcasten ”Vem vill bli jurist?”.

Wistrand Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer och har en solid historia som sträcker sig över 100 år tillbaka i tiden. Som stor aktör kan det vara svårt att få till den personliga, familjära kulturen, men det är något som Wistrand lyckas med.

– Trots vår storlek med runt 120 anställda i Stockholm är det stark sammanhållning. Likaså gäller vårt kontor i Göteborg. Vi gör flera sociala aktiviteter tillsammans, så som middagar, AW:s, pingisturnering och för att inte tala om Wistrandgolfen, säger Jerker Christensen, jurist på Wistrand.

Vägen till Wistrand

För Jerker Christensens del var det den allmänbildande delen och det analytiska av juridiken som lockade honom till att söka sig in till juristlinjen. Trots att siktet till en början var inställt på åklagarbanan ändrades planerna. Efter att ha suttit ting seglade affärsjuridik upp på agendan. Idag har han varit på Wistrand i snart fem år och fyller arbetsdagarna med entreprenadrätt och tvistlösning.

Du hittar Wistrands avsnitt av ”Vem vill bli jurist?” här

Hans kollega, Isabella Lidström, håller med. Hennes väg till Wistrand inrymmer flera äventyr. Idag arbetar hon huvudsakligen med fastighetsrelaterad rådgivning och berättar att hennes dagar innefattar ”detektivarbete i kombination med problemlösning”.

– Jag studerade på Göteborgs universitet och när studierna var klara började jag jobba som jurist för ett bank- och försäkringsbolag. Sen blev det en sväng till Kalmar för att sitta ting innan jag tog anställning på en advokatbyrå i Malmö. Där fick jag upp ögonen för fastighetsrätt. Efter ett år i Hong Kong där min sambo fick jobb, flyttade vi sedan till Stockholm och jag började på Wistrand, berättar hon och skrattar.

Worklife-balance i fokus

En stark anledning till att de valde Wistrand som arbetsplats är deras syn på att kombinera privat- och arbetsliv.

– Som byrå måste du få med worklife-balance i affärsplanen – det är så pass viktigt och en stor del till vart studenter väljer att söka sig till. Vi är ingen byrå där man arbetar hårt i två år för att sedan gå vidare, utan hos Wistrand finns förutsättningarna för ett långt arbetsliv där man vill vara kvar, säger Isabella Lidström.

Jerker Christensen håller med:

– När jag träffar studenter kan jag rakryggat säga att Wistrand möjliggör en bra mix av privat- och arbetsliv utan att behöva tillägga att ”det är mycket i perioder”.

Entreprenadrätt kan kännas som ett klurigt ämne för den som inte arbetar direkt med frågorna. För vad innebär egentligen utförandeentreprenad? Och hur lång är garantitiden enligt AB04? Det är frågor som Jerker Christensen och Isabella Lidström får besvara i det senaste avsnittet av ”Vem vill bli jurist?”. Dessutom gissar de vem den kända profilen är som klarade sin ”baby bar-exam” i slutet av 2021 och berättar om hur en arbetsdag kan se ut på Wistrand.


Dela sidan:
Skriv ut: