Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Annons från Cederquist

”Det är kul att se medarbetare växa in i advokatrollen och utvecklas som personer”

Publicerat 1 februari, 2022

Cederquist har genom åren byggt upp ett starkt renommé och är idag en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer. Byråns kunskap och erfarenhet är känd på marknaden och de är vana vid att möta klienternas höga förväntningar på proaktiv, snabb, och kvalitativ rådgivning. Erik Wernberg är delägare och ansvarig för Cederquists tvistlösningsgrupp.

– Som delägare ansvarar jag för gruppens affär, för att medarbetarna i gruppen utvecklas och för att vi lever efter våra värderingar. Jag är involverad i flera av de större tvisterna som gruppen hanterar och ansvarar för att de produkter vi levererar håller bra kvalitet. Jag är även delaktig i affärsutveckling, interna utbildningar och ansvarar för byråns interna riskhantering, säger Erik Wernberg.

Erik Wernberg har varit på Cederquist sedan 2008, men det har inte alltid varit självklart att han skulle bli delägare på en affärsjuridisk byrå.

– När jag började som biträdande jurist var det aldrig min tanke att jag skulle bli delägare. Jag tyckte att det verkade spännande att arbeta på en advokatbyrå och ville få djupare förståelse för hur man arbetar med tvistlösning. Det visade sig att arbetet var roligt och utmanande och jag har blivit kvar. Till slut blev jag delägare, vilket innebär större ansvar samtidigt som jag får vara med och driva byrån, säger Erik.

Fokus på värderingar och ledarskap

En av anledningarna till att Erik Wernberg trivs på just Cederquist är byråns fokus på laganda, gemenskap, och att arbeta värderingsstyrt.

– Vi driver byrån som ett modernt företag snarare än som en traditionell advokatbyrå. Vi lever efter våra värderingar och försöker skapa de bästa förutsättningarna för att våra medarbetare och kunder ska trivas. Till exempel har Cederquist bara ett kontor vilket leder till mer effektiva beslutprocesser som gynnar våra kunder, och gör det möjligt för oss att bygga en stark och personlig företagskultur. Vi arbetar aktivt med att utveckla våra digitala tjänster, säger Erik Wernberg.

Cederquist är även måna om att främja personlig utveckling, och som en del av det erbjuder byrån utbildningar i ledarskap och självledarskap till jurister på alla i nivåer. Som ledare tycker Erik Wernberg att det är viktigt att själv leva efter byråns värderingar, men även att visa ett stort engagemang och motivera sina medarbetare.

– Jag är extremt stolt över alla duktiga jurister i gruppen och på byrån. Det är kul att se medarbetare växa in i advokatrollen och utvecklas som personer, säger Erik.

Läs mer om Cederquist erbjudande här.

Spännande projekt och uppdrag

I rollen som delägare är Erik delaktig i många spännande projekt på byrån, med kunder på både den svenska och internationella marknaden.

– Just nu är jag bland annat involverad i en internationell skiljetvist som Cederquist driver tillsammans med en utländsk byrå. Det är ett intressant ärende eftersom tvisten har politiska dimensioner och har ingen annan koppling till Sverige än att parterna enats om den ska avgöras enligt Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstituts regler, säger Erik.

För att bli en duktig affärsjurist menar han att det är viktigt att arbeta kundtillvänt och att vara lyhörd för kundens verksamhet och behov.

– En duktig affärsjurist inom tvistlösning tar hand om och löser kundernas problem. Det är också viktigt för affärsjuristen att skapa förståelse för och trygghet hos kunderna kring de risker som en tvist innebär.

En trygg arbetsmiljö i framkant

Medarbetarnas utveckling är centralt på Cederquist. Utöver satsningar på ledarskap och digitalisering, behöver en bra organisation ha medarbetare med olika bakgrund, kultur och kompetenser för att ständigt ligga i framkant.

– Genom att skapa en trygg och inkluderande miljö skapas ett bra arbetsklimat. Det gör att våra talanger utvecklas på bästa sätt. Det är viktigt för medarbetarnas utveckling att lita på dem och att våga ge dem ansvar tidigt. Det är medarbetarna som gör Cederquist. Vi försöker ha kul på jobbet och att hitta det roliga i alla arbetsuppgifter, avslutar Erik Wernberg.

Besök Cederquists karriärsida för att se lediga tjänster.


Dela sidan:
Skriv ut: