Skip to content

Wåhlin hade ett mycket bra år 2016 inom företagsförvärv och ser fram emot ett aktivt 2017

Wåhlin genomförde över 40 större transaktioner under 2016 till ett värde överstigande 1,5 miljarder kronor och stärkte därmed sin position bland M&A-aktörerna på den svenska marknaden. Wåhlin som med en tillväxt på nära 40 % under 2015 placerade sig på en tredje plats vid Affärsvärldens genomgång över de snabbast växande byråerna i landet, kommer fortsätta med nyrekryteringar för att möta upp ett förväntat aktivt 2017.

– 2016 var ett intensivt år för Wåhlin, men eftersom vi arbetar utifrån True Partnership kan vi med fördel använda oss av alla kontorens kompetenser vid behov, säger Jonas Holmstedt, Partner på Wåhlin.

Wåhlin har bistått både säljare och köpare inom verksamhetsområden som sträcker sig från Private Equity-bolag till sjukvård och rehabilitering och till större holdingbolag inom fastighetssektorn. – En tredjedel av transaktionerna har varit fastighetsrelaterade transaktioner i bolagsform, berättar Jonas.  

Under 2016 agerade Wåhlin rådgivare i bland annat följande transaktioner:

  • Allard Support for Better Life ABs förvärv av Suomen Ortotiikka & Protetiikka Oy i Finland
  • Försäljningen av Scanmaskin AB till Indutrade
  • Gocciani ABs förvärv av Linette Här i Sverige AB
  • Försäljning av Vaculex AB till Piab AB
  • ADCURAM Group AGs förvärv av Poggenpohl Möbelwerke GmbH i Tyskland från Nobia AB

Wåhlin med kontor i Göteborg, Helsingborg, Malmö och Stockholm företräder både svenska och internationella klienter inom alla typer av förvärv och företagsöverlåtelser, allt från den lilla transaktionen på någon miljon, upp till transaktioner med mångmiljonvärde. Jonas fortsätter – våra klienters transaktioner sker såväl inom som utanför Sveriges gränser. När vi talar om de internationella transaktionerna sker dessa ofta med assistans av vårt internationella nätverk INTERLAW, och genom det nära och väl utvecklade samarbetet vi har där.

För ytterligare information:

Jonas Holmstedt
Partner och ansvarig för transaktionsgruppen
jonas.holmstedt@wahlinlaw.se
042 – 453 43 53

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt