Skip to content

Trägårdh Advokatbyrå och Glimstedt i Lund går samman

Pressmeddelande från Trägårdh Advokatbyrå Malmö i december 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------

Advokatfirman Glimstedt i Lund, med bland andra advokaterna Bo Ahlenius och Bo Svensson som frontfigurer, går vid årsskiftet samman med expansiva Trägårdh Advokatbyrå i Malmö.

 Samgåendet betyder att Trägårdh nu blir en tyngre affärsjuridisk aktör i Öresundsregionen med kontor i Malmö och Lund.

 Två viktiga motiv ligger bakom samgåendet, säger advokat Ola Sellert, en av delägarna i Trägårdh.
- Dels är det en viktig fas i det generationsskifte och föryngringsarbete vi jobbar mot. Både Trägårdh och Glimstedt i Lund har medvetet byggt på med yngre kompetens under senare år och tillsammans skapar vi nu en bra mix av gedigen erfarenhet och vital dynamik, menar Sellert och fortsätter.
- Dels kompletterar vi varandras kompetens – både på djupet och bredden ­– och har samma kvalitetstänk.

 Medan Trägårdh haft mer fokus på Malmöregionen, har Glimstedt i Lund en stark ställning i Lund och Mellanskåne och dessutom en etablerad position på den danska sidan.
- I den utveckling som sker i Öresundsregionen flyttar vi fram positionerna avsevärt, hävdar Charlotte Andersson som tillsammans med Martin Gynnerstedt, Ola Sellert och Patrik Kalman utgör den nya delägargruppen.

 Trägårdh är kända för sin spetskompetens inom bolagsrätt, företagsöverlåtelser, fastighets- och entreprenadrätt, tvistelösning och obeståndsrätt.
- I flera avseenden fördjupas nu denna kompetens, inte minst genom Bo Ahlenius och Bo Svenssons stora erfarenhetsbas, samtidigt som medarbetarna från Glimstedt i Lund adderar nya expertområden, säger Patrik Kalman.
- I Lund har vi experter även inom andra områden, bland annat arbetsrätt och offentlig upphandling, vilket betyder att Trägårdh växlar upp till en mer heltäckande affärsjuridisk strategisk partner, tillägger Martin Gynnerstedt.

Sammanslagningen sker den 1 januari 2017 under varumärket Trägårdh Advokatbyrå.
Byrån får omkring 25 medarbetare varav 20 är jurister.
Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh Advokatbyrå bildar ny ägargrupp tillsammans med Charlotte Andersson och Martin Gynnerstedt från Glimstedt i Lund.

För mer information, kontakta Ola Sellert, 040-665 56 00.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt