Skip to content

Synch har biträtt iZettle i samband med finansiering av 60 miljoner euro

iZettle, ett av de snabbast växande teknikföretagen i Europa och EMEA har tagit in 60 miljoner euro i finansiering. Finansieringen består dels av en utökad Series D-investering från befintliga investerade och dels en lånefinansiering från amerikanska private equity firman Victory Park Capital. iZettle kommer att använda det nya kapitalet till att utveckla befintliga tjänster samt för expansion till nya marknader.

iZettle gundades 2010 i Sverige och erbjuder en rad finansiella tjänster som förändrar förutsättningarna för småföretagare – från kortläsare för smartphones och tablets, till kassaregister, och verktyg som förbättrar försäljningen. iZettle finns för närvarande på 12 olika marknader; Skandinavien, England, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Mexico och Brasilien.

Synch var rådgivare åt iZettle i finansieringen. Synch team bestod av Mikael Moreira, Sofia Stecksén och Helena Dahlin (investering) och Andreas Börjesson och Tobias Bergstörm (lånefinansiering).

Synch är en svensk advokatbyrå med fokus på digitala affärer och teknologi. Synch erbjuder en leveransmodell där digitala tjänster, WeSynch, kompletterar firmans advisory services och managed legal services, SynchWherever. Synchs Projects & Transactions grupp är specialiserade inom privat och publik M&A, venture capital investeringar och finansiering, särskilt i förhållande till teknologi-företag.

För mer information, vänligen kontakta VD Jim Runsten, jim.runsten@synchlaw.se, +46 761 761 999. Se även www.synchlaw.se.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt